Slovenija
24 ogledov

Po ogledu spet nesreča

križišče, krožišče Jerca Božič Kranjec
Nevarno. DRSC bo zaradi nesreč dodala nove varnostne ukrepe.

Na križišču pri Lešnici so policisti od leta 2010 obravnavali 16 prometnih nesreč, od tega eno s smrtnim izidom, v devetih pa so se udeleženci poškodovali; zadnja, v kateri so se poškodovali trije, se je zgodila ta teden.

S Policijske uprave Novo mesto so sicer že pred zadnjo nesrečo Direkcijo Republike Slovenije za ceste (DRSC) obvestili, naj prouči stanje oziroma ustrezno prometno uredi križišče.

Odstranitev ograje

Na DRSC so nam povedali, da so z nekaterimi ukrepi že pred časom izboljšali varnost križišča. Pod znak križišče s prednostno cesto so namestili dopolnilno tablo, dodali kažipotni tabli in pod njiju še rdeče-belo tablo za usmerjanje.

“Sedemnajstega maja (pet dni pred zadnjo prometno nesrečo, op. n.) je DRSC znova opravila terenski ogled križišča na Lešnici in odločila, da bo pristojni koncesionar odstranil jekleno varnostno ograjo za zagotovitev preglednosti in uredil prometno signalizacijo,” so pojasnili na DRSC. Dodatno bodo postavili tudi akustične ovire z omejitvijo hitrosti. Za ureditev prometne signalizacije na lokalni cesti proti Lešnici pa bo, kot so dodali, poskrbela mestna občina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.