Šport
41 ogledov

Po Pedrosi v bolnišnico še Lorenzo

jorge lorenzo EPA
Po Daniju Pedrosi je zaradi padca na dirkališču v Motegiju v bolnišnico moral še Jorge Lorenzo. Svetovni prvak si je kljub bolečinam privozil tretje startno izhodišče.

Dirkač Yamahe Jorge Lorenzo bo dirko za VN Japonske začel s tretjega startnega položaja, čeprav je na zadnjem prostem treningu grdo padel in moral na pregled v bolnišnico.

Španec je v kvalifikacijah kljuboval bolečinam in zaostal le za zmagovalcem Valentinom Rossijem in drugouvrščenim Marcom Marquezom.

''Počutim se veliko bolje kot pred tremi urami. S protibolečinskimi tabletami in z adrenalinom, ki ga čutim ob vožnji s tem motorjem, se je moje počutje izboljšalo,'' je povedal svetovni prvak.

''Trdo sem pristal. Ustrašil sem se, da sem si poškodoval levo nogo. Čeprav me je močno bolelo, je šlo le za mišico. Udarec je bil močan. Kvalifikacije so bile odlične. Pozabil sem na padec in bolečine ter odpeljal dober krog. Še posebej prvi krog, v drugem nisem mogel tako pritiskati. Rossijev čas je izjemen, Marquezov prav tako. Ni bilo dovolj, da bi osvojil 'pole', a bolje, kot sem pričakoval ob prvem stiku z asfaltom,'' je sklenil Lorenzo.

Komentarjev 1
  • izRODEk 19:23 15.oktober 2016.

    He he...kad krene, onda stvarno krene, ha? :)