Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Po petih letih izsledili roparja poštnega vozila

ukraden denar Profimedias
Celjski kriminalisti po petih ltih ovadili enega od osumljencev ropa poštnega vozila v bližini Dravograda. Gre za 47-letnega Hrvata, ki je deluje v dobro organizirani mednarodni kriminalni združbi.

Oktobra 2010 je občane Dravograda vznemiril dobro načrtovani rop. Neznani moški so izven naselja Vrata z avtomobilom z modrimi lučmi ustavili danes 50-letnega voznika poštnega vozila,  se skupaj z njim odpeljali v gozd in ga zvezali.

Ob tem so vlomili v keson tovornega vozila in iz plastičnih zabojev za prevoz pisemskih in denarnih pošiljk  vzeli vreče z denarjem. Ukradli so več kot 100.000 evrov gotovine in nekaj zlatnine.

Skrbno načrtovani rop

Ko so navedli na celjski policijski upravi, so se nepridipravi po ropu, ki so ga izvedli na "izredno predrzen, premišljen inprofesionalen" način, odpeljali v neznano. Nesrečenemu vozniku se je za tem uspelo odvezati in je peš odšel do glavne ceste, kjer mu je po naklučju ustavil policist.

Slovenjegraški policisti so sicer kaj hitro našli vozilo roparjev; ti so sivo Škodo Oktavijo švicarskih registrskih tablic, za katero se je pozneje ugotovilo, da je bila ukradena v Italiji, pustili na parkirišču trgovskega centra v Slovenj Gradcu.

Kriminalisti so začeli zbirali obvestila tudi s pomočjo policistov drugih držav. Zdaj se najverjetneje nahaja v eni od evropskih držav: "Na podlagi zavarovanih sledi s kraja dejanja smo s pomočjo tujih varnostnih organov ugotovili, da je edeni zmed storilcev omenjenega ropa 47-letni hrvaški  državljan. 47-letnik je osumljen tudi storitve več kaznivih dejanj v različnih evropskih državah,"

Nahaja se v eni od evropskih držav.

"Osumljeni se najverjetneje nahaja v eni od evropskih  držav, kjer najverjetneje izvršuje kazniva dejanja, saj je tudi po ropu poštnega vozila izvrševal podobna dejanja v različnih državah, kjer so  za  njega razpisali mednarodno  tiralico," so še pojasnili policisti in dodali, da ostalih moških,  ki so pred petimi leti ravno tako ropali v Dravogradu, zaenkrat še niso našli:

"Po do sedaj zbranih podatkih osumljeni deluje v dobro organizirani mednarodni kriminalni združbi. Člani te združbe do sedaj še niso bili v celoti identificirani."

Celjski  kriminalisti so 47-letnega hrvaškega državljana kazensko ovadili in predlagali razpis mednarodne tiralice in evropskega naloga za njegovo prijetje in predajo slovenskim pravosodnim organom.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:09 04.februar 2016.

    Mednarodni kriminalec Hrvat kr tko prišel do Dravograda in oropal ravno pravšnje poštno vozilo z denarjem . Si predstavljate , da grete vi sedaj v Vinkovce in oropate poštno vozilo . Saj bi moral najprej vprašati kako priti do tam ...prikaži večm . Aretirajte SLO pomagače in ne se delat detektive . A je DNK pristal v Interpolovi bazi , pa je RAČUNALNIK našel storilca ?