Slovenija
15 ogledov

Po prazniku nas čaka nov vročinski val

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Jutrišnji praznik Marijinega vnebovzetja bo ravno pravšnji za izlete v naravo oziroma za obisk romarskih središč, saj se bodo dnevne temperature gibale okoli 28 stopinj Celzija. Od četrtka naprej nas čaka že četrti vročinski val letos.

Po napovedih vremenoslovcev bo jutri delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, v hribovitem svetu občasno pretežno oblačno.

Ponekod se bodo lahko pojavljale lokalne nevihte, ki s seboj ne bodo prinesle večje količine dežja. Najvišje dnevne temperature se bodo gibale okoli 28 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 30 stopinj.

Dežja ne bo še vsaj do 20. avgusta

Od četrtka naprej nas spet čakajo temperature, višje od 30 stopinj Celzija. Državo bo tako zajel že četrti vročinski val v letošnjem letu.

Vse do najmanj 20. avgusta tako ni pričakovati padavin.

"Prevladovalo bo sončno vreme, neviht predvidoma ne bo, še največja verjetnost za popoldanske ali večerne vročinske nevihte bo v torek, 21. avgusta," piše na spletni strani Agencije RS za okolje (ARSO).

Suša in nevarnost požarov

Nad sušo vse bolj obupujejo kmetje, saj jim je povzročila že veliko škode. Poleg tega predvsem na Primorskem obstaja velika nevarnost požarov v naravi, problem je tudi nizka vodnatost rek.

"Reki Drava in Mura še ohranjata srednje pretoke. Reke na območju slovenske Istre, nizkega krasa ter ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji imajo manjše pretoke od običajnih malih.

Nekatere manjše reke in potoki na tem območju so presušili. Danes in v prihodnjih dneh se bodo pretoki rek še naprej počasi zmanjševali. Sušne razmere se bodo nadaljevale tudi v prihodnjih dneh," so zapisali na Arsu. Opozorilo o varčni rabi vode tako ne bo odveč.

Vse o vremenu si lahko ogledate na naši spletni strani www.vreme.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.