Šport > Košarka
16 ogledov

Po preobratih do zmage CSKA

Nando De Colo EPA
Košarkarji moskovske ekipe CSKA so evropski prvaki v sezoni 2015/16.

Na zaključnem turnirju evrolige v Berlinu so košarkarji moskovskega CSKA v velikem finalu po podaljšku premagali turški Fenerbahče s 101:96, po rednem delu je bil izid 83:83. Za CSKA je to sedmi naslov evropskega prvaka in prvi po letu 2008.

CSKA je imel še nekaj minut pred koncem na videz neulovljiv naskok, potem ko so Rusi ob polčasu vodili za + 20 (50:30), po koncu tretje četrtine pa je prednost znašala še vedno visokih 16 točk. A Turki se niso vdali, v zadnjih desetih minutah rednega so povsem nadigrali Ruse in celo povedli z 83:81. Nando De Colo je poizkusil s trojko odločiti tekmo, a je zgrešil, na pomoč pa je Francozu in ostalim soigralcem priskočil veteran Viktor Hrjapa, ki je ujel odbito žogo in jo takoj poslal skozi obroč za 83:83. Sledil je podaljšek.

Tam pa so Rusi vendarle potrdili tisto, kar so gradili večino tekme, se odlepili na 96:90 in nato v končnici s prostimi meti poskrbeli za zmago. De Colo je zbral 22 točk in sedem asistenc, Miloš Teodosić pa 19 točk in prav tako sedem podaj. Pri poražencih je  Bobby Dixon zbral 17 točk, po točko manj pa so v svojo statistiko vpisali Pero Antić, Luigi Datome in Ekpe Udoh (11 skokov).

Blažič z Baski četrti v Evropi

Košarkarji ruske ekipe Lokomotiv Kuban so v Berlinu osvojili tretje mesto. V malem finalu poraženih ekip petkovih polfinalnih obračunov so premagali špansko Kutkxo Laboral slovenskega reprezentanta Jake Blažiča s 85:75.

V tekmi za tretje mesto je Blažič za svojo ekipo dosegel osem točk, na parketu je preživel 20 minut. Pri Baskih je s 25 točkami izstopal Darius Adams, več kot deset (13) pa jih je dosegel le še nekdanji član Uniona Olimpije Davis Bertans.

Zmagovalci tekme za 3. mesto so imeli več razpoloženih in strelsko enakovrednih igralcev. Malcolm Delaney in Ryan Broekhoff sta s po 21 točkami najbolj napolnila koš tekmecev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.