Šport
21 ogledov

Damjan na stopničkah, Prevc peti

Jernej Damjan EPA
Na tekmi v Engelbergu je Jernej Damjan prvič v sezoni stopil na zmagovalni oder. Osvojil je tretje mesto, Peter Prevc pa je bil peti. Zmagal je Richard Freitag.

Peter Prevc je v prvi seriji za vodilnim Avstrijcem Michaelom Hayböckom zaostal le za 2,6 točki, tretji Roman Koudelka pa za dvakratnim slovenskim športnikom leta zaostaja za tri točke. Odlično je skočil tudi Jernej Damjan, ki je v prvo doskočil do petega mesta, pred njega se je poleg omenjene trojice uvrstil le še Richard Freitag

S finalno serijo so se spopadli še Robert Kranjec, ki je bil v prvo 14., Nejc Dežman (16.) in Matjaž Pungertar (25.). Slednjemu se v drugo skok ni posrečil, precej boljši pa je bil Dežman, ki je ugnal tudi Kranjeca, z odličnim skokom pa je bil od obeh Slovencev boljši Simon Ammann. Tega je s kar 140 metri premagal Stefan Kraft, Avstrijca pa je s prvega mesta zrinil šele Damjan.

Na vrhu so bili še štirje skakalci. Freitag je Damjana prehitel za točko in pol, Koudelka pa se je vrnil med oba. Sledil je nastop Prevca, ki je zaostal za vsemi tremi, tudi Hayböck pa ni uspel ubraniti vostva. S popolnoma enakim rezultatom kot Damjan je osvojil tretje mesto. 

"Vedno je lepo stati na zmagovalnem odru. To so super občutki. Ob nastopu Michaela Hayböcka sem bil nestrpen in prepričan, da bom končal na četrtem mestu, a se je na koncu izkazalo, da sta bila moja skoka dovolj za tretje mesto. Veter sem tokrat povsem odmislil in sem se osredotočil le na nastop, kar se je izkazalo za pravilno odločitev," je po tekmi razmišljal Damjan.

Slovenci so tako po 17 letih znova stopili na stopničke v Engelbergu, saj je bil leta 1997 tu Primož Peterka na drugem mestu. Zadovoljen je bil tudi trener Goran Janus. "Čestitke Jerneju za stopničke. Tekma je bila napeta do konca. Vedeli smo, da so bile v ospredju zelo majhne razlike. Vesel sem, da je Jerneju uspela uvrstitev na stopničke. Blizu jim je bil tudi Peter. Čestitam tudi ostalim skakalcem, ki so prišli do točk," je o razpletu tekme dajal glavni trener slovenskih orlov.

Dežman je na koncu osvojil 13. mesto, Kranjec je bil 16., Pungertar pa 29. Polomil ga je Norvežan Anders Fannemel, ki je bil 21., a je vseeno še obdržal prvo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.