Avto
11 ogledov

Po rekordni prodaji plača nižja za 20 odstotkov

Prvi mož Porscheja Martin Winterkorn se je takole v porscheju 911 carrera sports Žurnal24 main
Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen je lani prodal rekordnih 5,74 milijona vozil znamke Volkswagen, kar je 12,7 odstotka več kot leta 2011. Kljub temu so prvemu možu nemškega avtomobilskega giganta Martinu Winterkornu plačo za leto 2012 v primerjavi z letom prej znižali za 20 odstotkov.

Nadzorni odbor mu je za leto 2012 odobril plačo v višini 14 milijonov evrov, pa čeprav bi lahko glede na prodajne rezultate zaslužil do 20 milijonov evrov. Leta 2011 je njegova plača znašala 17 milijonov evrov.

Nemški Der Spiegel piše, da plačo niso znižali le Martinu Winterkornu, pač pa naj bi se zaslužek znižal tudi drugim vodstvenim kadrom. Na naslednjem zasedanju bo upravni odbor odločal o novih bonusih, ki naj bi jih vodilni prejeli le, če bo profit podjetja v posameznem letu dosegel 5 milijard evrov. Prvi Volkswagnu pisanja nemškega medija niso želeli komentirati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.