Slovenija
22 ogledov

Po sneženju zdaj možna razlivanja rek po državi

Poplavljeno Planinsko polje Saša Despot
Agencija za okolje je opozorila, da danes popoldne oziroma v noči na ponedeljek in v ponedeljek lahko pride do razlivanja rek v vzhodni, jugovzhodni in južni Sloveniji.

Zlasti vodotoki s povirjem na Pohorju lahko poplavijo tudi v večjem obsegu. Na teh območjih so možni porasti hudournikov, so sporočili z republiške uprave za zaščito in reševanje.

Sicer bo danes po napovedi agencije za okolje oblačno. Dež bo zajel vso državo. Pihati bo začel severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od pet do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

V ponedeljek bo oblačno, v večjem delu države bo občasno še deževalo. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, burja na Primorskem se bo okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od tri do devet, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od šest do 13, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, nastale bodo kratkotrajne plohe. Še bo pihal veter severnih smeri. Topleje bo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.