Slovenija
15 ogledov

Po soncu spet dež

Razburkano morje Suzana Kos
Pred nami nekaj dni lepšega vremena, v nedeljo krajše poslabšanje, prihodnji teden spet nekaj dni dežja.

Z današnjim dnem se začenja obdobje lepšega vremena, ki pa ne bo trajalo dolgo. Prvo poslabšanje je napovedano že za nedeljo. "V četrtek, petek in soboto bo na Jadranu precej sončno. V noči na nedeljo in v nedeljo dopoldne bo deževalo," pravi dežurni prognostik na agenciji za okolje Benedikt Strajnan. Deževalo bo predvsem na kopnem, na morju pa na severnem delu Jadrana do srednje Dalmacije.

Morje ostaja toplo

V začetku prihodnega tedna se bo nad Jadranom začelo krepiti ciklonsko območje, ki bo krivo za močnejše nevihte v torek in sredo. "Gre za proces, ki bo zajel celoten Jadran. Verjetne so močnejše in dalj časa trajajoče nevihte," pravi prognostik. Kljub poslabšanju bodo temperature zraka ostale visoke, med 25 in 30 stopinjami Celzija. Toplo bo ostalo tudi morje, ki ima okoli 25 stopinj Celzija. "Morje ohladi dolgotrajna močnejša burja, ki pa je ne bo," pravi Strajnar. 

"V resnici ne bo tako slabo."

"Južneje, kot se boste odpravili na morje, manj bo možnosti za padavine," pravi prognostik. "V resnici pa vreme kjerkoli na morju v prihodnjih dneh ne bo tako slabo. Nevihte bodo bolj v notranjosti, na morju jih bo manj. Najslabše bo pravzaprav v Istri," še pravi prognostik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.