Slovenija > Črna kronika
100 ogledov

Po sporu in streljanju umrl 39-letnik

V strelskem obračunu v okolici Novega mesta umrl 39-letnik, 20-letnik je hudo poškodovan.

Novomeška policija je bila okoli 23. ure obveščena o sporu in streljanju v okolici Novega mesta, zaradi katerega so dve osebi odpeljali v novomeško bolnišnico. "Zaradi poškodb s strelnim orožjem je 39-letni moški v bolnišnici umrl, 20-letni moški pa je hudo poškodovan in se še zdravi v bolnišnici," je pojasnila predstavnica PU Novo mesto Alenka Drenik

Na kraj je bilo takoj napotenih tudi več policijskih patrulj. Policisti so vzpostavili javni red in mir, zavarovali širše območje in pričeli s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev storilca. Po poročanju lokalnega DolenjskaNews, kjer so posneli spodnji posnetek, so bili policisti na kraju strelskega obračuna v Šmihelu obroženi in nosili zaščitne joipiče.

Že ponoči so novomeški kriminalisti 18-letnemu osumljencu odvzeli prostost in  odredili  pridržanje.  O dogodku sta bila obveščena tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni  tožilec, ki sta se udeležila ogleda. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo.

Policisti in kriminalisti tudi danes nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem  vseh  okoliščin. Po zaključeni preiskavi bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • alibaba 21:01 30.julij 2016.

    So,ampak orožje skrijejo v greznice,kamor naši fini policisti ne gledajo,se jim preveč gnusi!

  • Hi5 16:41 30.julij 2016.

    Prej se bodo potamanili med sabo, manj socialnih bo treba plačat državi :)

  • maresem 16:07 30.julij 2016.

    Ciganska posla... čim več takih.