Šport
10 ogledov

Po tekmi mu je zlomil nos

Brazilski nogometaš Bastie Brandao je po koncu tekme z udarcem v glavo zlomil nos igralcu Paris Saint-Germaina Thiagu Motti.

Nogometni zvezdnik Zlatan Ibrahimović se je poškodoval ob prvi zmagi PSG v novi sezoni francoskega prvenstva. Za nameček je domačo zmago z 2:0 nad Bastio omadeževal še incident v tunelu po koncu tekme, ko je bilo moč videti kapetana PSG Thiaga Motto s krvavim nosom. Posnetki nadzornih kamer so razkrili, da je Brazilec Brandao Motti zlomil nos.

Predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi zaradi incidenta zahteva doživljenjski suspenz za Brandaa, potem ko je 34-letni brazilski napadalec Bastie v tunelu z glavo udaril v Braziliji rojenega italijanskega reprezentanta Motto in mu "s čelno" zlomil nos, nato pa je v tunelu na stadionu Park princev prišlo do vsesplošnega prerivanja med nogometaši in osebjem. "Upam, da bo nogometaš Bastie, ki je Thiagu Motti zlomil nos, resno kaznovan. Potrebna je huda kazen," je prepričan Al-Khelaif.

Trener PSG Laurent Blanc je obenem obtožil Brandaa, da je kriv za poškodbo Gregoryja van der Wiela, ki zaradi prejetega udarca s kolenom v drugem polčasu ni mogel zaigrati. Za nameček se je pri PSG poškodoval še švedski napadalec Ibrahimović, ki je moral z igrišča že po 15 minutah igre, ko ga je zamenjal član svetovnih podprvakov, Argentinec Ezequiel Lavezzi. Za zdaj še ni točno znano, kakšno poškodbo je utrpel Ibrahimović; zdi se, da gre za poškodbo mišice.

Paris St. Germain je kljub odsotnosti Šveda prišel do gladke zmage nad Bastio. Po uvodnem remiju (2:2) v novi sezoni s Stade Rennesom so branilci naslova slavili prvo zmago. "Sprva sem mislil, da je Zlatan utrpel udarec, a temu ni bilo tako. Očitno se je ob strani sam poškodoval. Gre res za izjemno čudno poškodbo," je po tekmi dejal trener Blanc.

"Nisem zdravnik. Zato ne vem, ali gre za kaj resnega ali ne, a ker dobro poznam Ibro, zagotovo ne gre le za nedolžno poškodbo, če je tako hitro zahteval menjavo. V naslednjih dneh po opravljenih zdravniških pregledih bomo videli, ali je kaj resnega ali ne," je še dejal Blanc.

Komentarjev 2
  • Avatar roksa
    roksa 14:40 17.avgust 2014.

    moraš razumet, da je ibra bosanc!!!!

  • maresem 13:39 17.avgust 2014.

    Pa ko jeb... ibrahimoviča.... to je zame še vedno gnoj od fuzbalerja.