Slovenija
14 ogledov

Po tekočem traku vlamljala v lokale

Vlomilec Shutterstock
Na Koroškem za praznike pravi vlomilski pohod.

Policisti so v torek zjutraj dvema moškima iz Šentilja, starima 21 in 34 let, odvzeli prostost in ju pridržali. "Ugotovili so, da obstaja utemeljen sum, da sta izvršila najmanj 16 kaznivih dejanj velikih tatvin," je pojasnil Miran Šadl iz PU Maribor.

Vlomila sta v več gostinskih in drugih lokalov. Začela sta v okrepčealnici in trafiki v Pesnici, nadaljevala v gostinjskem in frizerskem lokalu v Šentilju, v Sladkem Vrhu pa sta poskusila vlomiti v cvetličarno ter v še eno okrepčevalnico in gostinski lokal. Pot ju je vodila tudi v Zgornjo Velko, kjer sta vlomila v gostinski lokal, in nazaj v Pesnico, kjer sta še enkrat vlamljala v gostinski lokal, ter še enkrat v Zgornjo Velko in Šentilj.

Vlomilski pohod sta izvajala med 30. decembrom in 4. januarjem, si prisvojila za več tisoč evrov premoženjske koristi in povzročila precejšnjo gmotno škodo.

Preiskovalna sodnica ju je zaslišala 8. januarja in za oba odredila pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.