Slovenija
1368 ogledov

Po treh mesecih nova podražitev Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije Saša Despot
Slabe tri mesece po zadnji podražitvi Telekom napovedal novo podražitev paketov s televizijo.

Telekom Slovenije bo 1. julija znova podražil večino fiksnih paketov. 

"Mesečna naročnina vseh paketov s televizijo za zasebne uporabnike in naročnina na kabelsko TV kot dodatka za naročnike paketov s samostojnim internetom, paketov s samostojno televizijo in poslovnih paketov se bo zvišala za 2 evra, mesečna naročnina vseh paketov Modri za 4 evre, mesečna naročnina na paket Premium poslovni pa za 2 evra. Mesečna naročnina vseh ostalih paketov z internetom (brez televizije) za zasebne uporabnike bo višja za 1 evro. Za 4 evre se bo zvišala cena doplačil programskih shem na poslovnih paketih," so objavili. 

Nespremenjeni ostajata le mesečni naročnini paketov TopTrio B in TopTrio C. Koliko naročnikov jo bo odneslo brez podražitve, na Telekomu ne razkrivajo. 

Gre za že drugo podražitev paketov v zadnjih treh mesecih. Marca so namreč "zaradi spremenjenih pogojev na trgu" pakete podražili za dva evra, pakete Modri pa za tri evre. Podražitev je sledila podpisu pogodb, s katerimi so se operaterji zavezali, da bodo Pro plusu plačevali za programe Pop TV, Kanal A, Brio, Kino in Oto, svoje storitve pa so podražili vsi operaterji. 

Julija bodo tako paketi Modri že za sedem evrov dražji kot v začetku leta, drugi paketi pa štiri evre dražji. 

Planet TV | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Subvencija za Planet TV?

Ni izključeno, da je podražitev povezana z zahtevo, da se plačuje tudi za Planet TV. 

Kot smo poročali, so nekateri operaterji že dobili odpoved pogodbe za transmisijo Planet TV z zahtevo, naj po novem zanj plačujejo. Telekom ima kot večinski lastnik Planet TV, ki ustvarja ogromno izgubo, seveda velik interes, da bi "naročnino" plačevali tudi drugi operaterji in ni izključeno, da so pogodbo že podpisali. Planet TV je najprej zahteval 1,2 evra za vsakega uporabnika, potem pa so zahtevo zvišali na 1,6 evra

"Zaradi sprememb in spremenjenih poslovnih modelov na trgu pravic TV-programov (svojim naročnikom želimo namreč zagotavljati najbolj priljubljene in najbolj gledane TV-programe, med katerimi so tudi programi, ki jih izdajata medijski družbi Pro Plus in Antenna TV SL), so se nam v letošnjem letu izrazito povišali stroški nakupa TV-vsebin. Mesečna naročnina paketov TopTrio B in TopTrio C ostaja enaka, korigirati pa moramo cene naročnin večine ostalih paketov, ki vključujejo televizijo." so nam odgovorili v Telekomu Slovenije. 

"Zaradi potreb naših uporabnikov in velikega povpraševanja smo v pakete, ki vključujejo tako fiksne kot mobilne storitve, dodali bistveno večjo količino mobilnega prenosa podatkov. Ob tem bomo v dva poslovna paketa dodali tudi 200 minut klicev iz Slovenije v območja z EU-tarifo," podražitev pojasnjujejo na Telekomu. 

Komur podražitev ni všeč, naj poravna vse stroške in gre drugam

"Naročniki, ki se z navedenimi spremembami ne strinjajo, imajo do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika. Tako so naročniki kljub odstopu dolžni plačati zapadle neporavnane račune za opravljene storitve in poravnati obveznosti iz naslova nakupa terminalske opreme po akcijski ceni zaradi prekinitve naročniškega razmerja pred iztekom obdobja vezave," so še pojasnili na Telekomu. 

Bombončki za naročnike

Bodo pa naročnikom v zameno za podražitev ponudili nekaj bombončkov. 1. junija bodo pakete TopTrio A, TopSolo TV in vse poslovne pakete, ki imajo vključeno dodatno programsko shemo, nadgradili s storitvijo Ogled nazaj za 7 dni. Prav tako 1. junija bodo v paketih Modri in Modri Net povišali količine vključenih mobilnih podatkov na 20 GB, v paketih Modri Plus, Premium poslovni paket in Modri poslovni paket pa na 60 GB.

1. julija pa bodo paketa Premium poslovni paket in Modri poslovni paket še dodatno nadgradili tako, da bo v oba paketa vključenih tudi 200 minut klicev iz Slovenije v območje EU- tarife, kar bo veljalo za klice tako z mobilnih kot fiksnih številk. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 15
  • Johan Spohan 19:51 31.maj 2017.

    In kdo od predsednikov demokratskih strank ni bil ta rdeč

  • Avatar praufo
    praufo 18:11 31.maj 2017.

    TAKO JE !!! (žal se ne da napisat tako lepo kot bi želel izgovoriti)

  • Ferluci 17:33 31.maj 2017.

    Zakaj že? Vprašaj levake, kot glavne odgovorne državne lastnike na Telekomu ali pa upraljalce na RTV-ju. Pa še to: samopostrežni bankomat NLB-ja ne bo ukinjen oziroma prodan, dokler bo rdeča mafija imela pri tem koristi.