Svet
77 ogledov

Pobesnele reke ogrožajo prebivalce

reka Pad
1/6
EPA
Na severu Italije se soočajo s hudimi poplavami. Največ težav povzročata narasli reki Tanaro in Pad. Nad 1500 metri nadmorske višine je zapadlo tudi do meter snega.

Po dveh dneh nepretrganih padavin sta močno narasli reki Tanaro in Pad. S težavami se soočajo tudi v Liguriji, za katero je bil izdan rdeči alarm. Vremenoslovci svarijo tudi pred morebitnimi močnimi sunki burje.

 

Reka Tanaro je poplavila dolino Bormida med Bubbiom, Monastero in Cessole. Pad je poplavil mesto Cardè, v provinci Cuneo, težave povzroča tudi v Torinu, kjer so morali zapreti most Gran Madre v središči mesta. Voda je s priveza odtrgala turistični ladjici Valentino in Valentina, ki sta nemočni trčili ob most. Oblasti zaskrbljeno spremljajo naraščanje reke Pad v Torinu, kjer se je že povzpela čez kritično mejo.

 

 

Do sedaj so morali evakuirati okoli 400 ljudi. Reševalci še vedno iščejo moškega, ki naj bi padel v naraslo reko v okolico Torina. Težave imajo v prometu, saj so zaradi poplavljenega cestišča in plazov zaprte številne ceste. Medtem pa je na višje ležečih območjih zapadla večja količina snega. Iz Sestriera poročajo, da ga je čez noč zapadlo en meter.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.