Magazin > Film & Glasba & TV
28 ogledov

"Počutili smo se kot na stadionu"

Nocojšnji koncert v Hali Tivoli je, tako kot včerajšnji, razprodan. Eskobars bos Žurnal24 main
Eskobarsi bodo danes zaključili turnejo po slovenskih ustanovah za pomoč odvisnikom.

Eskobars so v podporo vsem, ki se zdravijo za boleznijo odvisnosti, v aprilu in maju pripravili mini turnejo, ki je potekala po slovenskih ustanovah za pomoč odvisnikom. Danes bodo fantje v jutranjih urah sklenili turnejo na prav poseben način – igrali bodo pred Zdravstvenim domom Ljubljana – Center na Metelkovi ulici za vse uporabnike, ki prihajajo v Center za preprečevanje in zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog.

Niso pozabili na tiste, ki se še niso odločili za zdravljenje

Eskobars so se s težavami odvisnosti od drog znotraj banda soočili z glasbo, mini turneja pa je na njih pustila močan pečat. "Igrali smo za vse tiste, ki se zdravijo, za vse, ki so končali zdravljenje, za zaključek pa bomo igrali še za vse, ki se še niso odločili za zdravljenje, tako da zajamemo čisto vso populacijo uporabnikov,“ pravi Bogdan, bobnar skupine.

Celotno izkušnjo pa opisujejo z besedami: "Izkušnja je bila neverjetna. Najbolj mi je ostalo v spominu, ko se nam je eden od uporabnikov zahvalil in rekel, da so se počutili, kot da bi bili na velekoncertu na stadionu,“ pravi Teo, Jure pa dopolnjuje: "Všeč mi je bilo, saj sem imel občutek, da so nas v vseh ustanovah sprejeli z odprtimi rokami, nam skuhali kosilo, obdarili z ročno izdelanimi spominki ter se podružili z nami.“

"V nekem trenutku vem, da smo se nasmejali do solz. Ne vem več zakaj, vem pa, da je vladala prijetna energija - med nami v bandu in med vsemi prisotnimi," zaključuje Rok.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.