Svet
49 ogledov

Pod plazom umrlo sedem ljudi

Snežni plaz Shutterstock
Snežni plaz, ki se je nepričakovano sprožil v francoskih Alpah, je pod seboj pokopal sedem ljudi.

Gre za letos najbolj smrtonosen plaz v teh priljubljenih gorah.

 

 

Predstavnik reševalne službe Pierre Besnard je potrdil število žrtev in dodal, da reševalci nadaljujejo z iskanjem morebitnih dodatnih žrtev.

Popularna točka plezalcev

Snežni plaz se je sprožil okoli poldneva v bližini smučarskega centra na 4015 metrov visokem vrhu območja Massif des Ecrins, ki je popularna točka plezalcev.

Policija je obvestila, da je snežni plaz odnesel osem ljudi, med katerimi so bili tuji plezalci katerih državljanstvo še ni znana. Eden izmed ponesrečencev se je iz plazu rešil lažje poškodovan.

Nesreče smučarjev in plezalcev zaradi plazov so v Alpah pogost pojav predvsem v zimskem obdobju. V januarju je plaz odnesel šest smučarjev na gorskem predelu Queyras, v marcu pa tri smučarje.

Skoraj zimske razmere

Predstavnik policije v Grenoblu Chrisitan Flagella je povedal, da je plaz najverjetneje povzročila ločena plast snega, ki se je popeljala po hribu navzdol. Flagella je še opozoril, da so trenutne razmere v Alpah skoraj zimske.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.