Pod streho > Nepremičnine
90692 ogledov

Hišo z 210 kvadratnimi metri dobite za 46 tisočakov

Šavna Peč Občina Hrastnik
Nepremičninski trg je na razpotju. V nekaterih delih Slovenije lahko do svoje hiše pridete zelo poceni.

V zadnjih mesecih se slovenska javnost veliko posveča nepremičninskemu trgu. Rast cen je močno okrnila število prodaj, kar je ugotovil tudi statistični urad (SURS). A v nekaterih koncih države lahko še vedno kupujete precej poceni.

Ena cenejših slovenskih regij, če govorimo o območjih izven urbanih središč, je Zasavje. V hrastniški občini se prodaja hiša z 210 kvadratnimi metri bivalnih površin in pripadajočim zemljiščem v velikosti 4000 kvadratnih metrov za skromnih 45.900 evrov. Hiša stoji v hribovski vasi Šavna Peč, sicer rojstnem kraju največjega slovenskega klasičnega filologa in prevajalca - Antona Sovreta.

Plesen PROMO Uporabno Pozor! Z vlago prihaja tudi plesen. Podajamo korake, kako se z njo spoprijeti

V Bevškem, manjšem naselju v soteski med Trbovljami in Zagorjem, je za manj kot 90.000 evrov naprodaj družinska hiša s 128 kvadratnimi metri bivalnih površin in 517 kvadratnih metrov velikim zemljiščem.

Na območju občine Trbovlje se prodaja še 264 kvadratnih metrov velika hiša, zgrajena leta 1959. Zanjo prodajalec hoče 100 tisočakov, v kupnino bi vzel tudi avtomobil do vrednosti 30.000 evrov.

ključ vhodna vrata | Avtor: Profimedia Profimedia

Cene rabljenih hiš so se v tretjem kvartalu lanskega leta dvignile za 3,1 odstotka, cene rabljenih stanovanj za poldrugi odstotek.

Cene novih družinskih hiš so v istem obdobju skočile za slabih 20 odstotkov, cene novih stanovanj pa za 2,4 odstotka, navaja Surs.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.