Pod streho > Nepremičnine
17706 ogledov

Takšno je stanovanje za milijon evrov v novi soseski

Kvartet
1/8
Anže Petkovšek
Stanovanja v novi soseski Kvartet v ljubljanski Šiški so razprodana. Kupce čaka le še šest stanovanj, največja na vrhu stolpičev. In cena?

Cenovna politika slovaškega podjetja Corwin, ki je investitor soseske Kvartet, je nekoliko drugačna, cen namreč niso oblikovali na kvadratni meter, temveč na posamezno stanovanje, smo izvedeli na današnji predstavitvi soseske za medije. 

Cene so določene ne le na podlagi velikosti stanovanja, temveč tudi glede na nadstropje, lego, zasnovo. Dve identično veliki stanovanji imata lahko različno ceno, je za Žurnal24 pojasnil vodja projekta Tomaž Cirkvenčič. Natančnih cen posameznih stanovanj niso izdali, izvedeli smo le, da je povprečna cena kvadratnega meta 4400 evrov. 

Kvartet | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ceno lahko najdemo na nepremičninskem portalu. Enega od velikih stanovanj v najvišjem nadstropju, ki ima 170 kvadratnih metrov bivalnih površin, tri terase, ki merijo približno 26 kvadratnih metrov in shrambo, skupaj torej 203 kvadratne metre, pripadata pa mu tudi dve parkirni mesti, ter prostor v kolesarnici, je 1,225 milijona evrov. 

Cena za 118 kvadratnih metrov veliko 4-sobno klasično stanovanje z ložo, od tega je 111 kvadratnih metrov bivalnih površin, pripadajo pa mu tudi majhna shramba in dve parkirni mesti, je 525.000 evrov. 

Kvartet | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V štirih stolpičih s po 15 nadstropji je 236 stanovanj, od garsonjer do štirih sobnih. Njihove velikosti so zelo različne, štirisobno stanovanje lahko meri 117 ali pa 170 kvadratnih metrov. Od prvega do 10 nadstropja so, kot pravijo predstavniki investitorja, klasična stanovanja z ložami, v zadnjih nadstropjih pa so tako imenovana Skyline Edition stanovanja, večjih površin, z 10 centimetrov višjimi stropi, dvema kopalnicama in več terasami, šest med njimi še ni prodanih.

Prepričali smo se, da so stanovanja prostorna in predvsem zelo svetla, večina jih ima velika okna oziroma steklene površine, le tu in tam smo opazili okno klasične dimenzije. Vodilo pri načrtovanju pozicije oken je bila čim večja osvetljenost in čim več sonca v vseh letnih časih in vseh stanovanjih, je povedala arhitektka, Špela Videčnik iz studia OFIS, ki se je podpisalo pod arhitekturo soseske. 

Kvartet | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Stolpiči spadajo v energijski razred A, so energijsko učinkoviti, ogrevanje je prek talnega gretja zagotovljen iz ljubljanskega vročevoda, vsa stanovanja so opremljena z lokalnimi prezračevalnimi enotami z rekuperacijo, vse pa je tudi pripravljeno za namestitev klimatske naprave. 

V dveh podzemnih etažah je urejenih 270 parkirnih mest, tako da je promet iz oklice stolpičev umaknjen. Okolica je zasnovana zeleno in trajnstno, uredili so park, posadili približno 100 dreves in 1000 trajnic, stanovalcem pa bodo na voljo tudi prostor za druženje in otroško igrišče. Investitorji so zelo ponosni na kolesarnice, ki so v pritličju vsakega stolpiča, vsakemu stanovanju pa pripada toliko stojal za kolesa, kolikor ima sob. 

Kvartet | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Vizija podjetja Corwin je razvoj, načrtovanje, izvedba in upravljanje trajnostnih sosesk in stavb na degradiranih območjih urbanih središč. Kvartet je njihova prva takšna naložba v Sloveniji, v načrtu pa imajo še štiri projekte, ki so v različnih fazah. V naslednjem desetletju v Ljubljani načrtujejo gradnjo 1600 novih stanovanj. Trenutno pa že gradijo poslovno središče na Vilharjevi, Vilharia bo, kot so povedali, prva ogljično nevtralna stavba pri nas in tretja v Evropi, s certifikatom LEED Zero Carbon. 

Na Masarykovi načrtujejo 82 metrov visoko stavbo s približno 300 stanovanji, projekt je v fazi sprememb OPPN, čisto na začetku pa je projekt Linhartova, ker naj načrtujejo še eno stanovanjsko sosesk. Na območju nekdanje Kolinske bodo ustvarili še en večji projekt. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • endrug 09:13 19.januar 2024.

    WC pa v kopalnici. Za milijon evrov?

  • a3479c8857678e87df3c796b6335aa01be0c1022 06:31 19.januar 2024.

    Tole je reklama, ne pa obveščanje. PROMO, EPP....

  • sandi76 19:10 18.januar 2024.

    Kar nekaj slabih stvari kaže tale projekt, med drugim tudi prodaja stanovanj z oznako eno in pol sobno stanovanje , kjer kupec niti slučajno ne vidi tistega kabineta ! Ni predvidenih sten, vrat, kupec si mora v glavi zamisliti zasnovo ...prikaži več in jo po potrebi tudi izdelati !