Slovenija
21 ogledov

DeSUS bo glasoval za interpelacijo Kopač Mrakove

sprejem Erjavec Kovač Saša Despot
Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je dejal, da ministrica Anja Kopač Mrak ne uživa več podpore njegove stranke in napovedal, da bodo glasovali za njeno interpelacijo.

Ministrica Anja Kopač Mrak po oceni DeSUS očitno ni pripravljena spoštovati dogovorov, ki so jih sprejeli glede odprtih vprašanj.

Poslanci DeSUS so se namreč pred sredino obravnavo interpelacije, ki so jo zoper Kopač Mrakovo vložili v SDS zaradi primera odvzema dveh dečkov, sestali z ministrico. Želeli so pojasnila, kako je z uresničevanjem odprtih vprašanj oziroma dogovorov, ki so jih imeli, da bi jo podprli.

Ugotovili so, da ministrica ne ponuja nobenih rešitev glede financiranja projekta Starejši za starejše. Podobno je tudi glede izvajanja različnih politik na centrih za socialno delo in domovih za starejše, je dejal Erjavec.

Ministrica ima podporo, da ne pristane na "kravje kupčije"

Predsednik SD Dejan Židan verjame, da bo Kopač Mrakova ostala ministrica, saj da poslanci glasujejo po svoji vesti. Prepričan je, da večino predstavljajo poslanke in poslanci, ki "razumejo, da je treba ljudem, ki jim je težko, pomagati". Ob tem je poudaril, da ima ministrica polno podporo stranke, da ne pristane "na kravje kupčije".

Po prepričanju Židana ima ministrica argumente, s katerimi bo lahko dokazala svoja prizadevanja za zmanjšanje socialnih razlik. Ministrici so tudi predlagali, da v času priprave na interpelacijo ne dovoli pogojevanj na področju kadrov ali na področju morebitnega zmanjševanja posameznih socialnih transferov.

Premier je bil neprijetno presenečen

Predsednik vlade Miro Cerar je napovedal, da bo glede na nove okoliščine odločitev o podpori ministrici sporočil jutri. Kot je v svoji izjavi dejal Erjavec, naj bi premier še enkrat proučil, kako je z zagotovili in dogovori, ki sta jih imela z ministrico. "Cerar je bil neprijetno presenečen glede poteka pogovorov in ministrico, saj je štel, da smo ta odprta vprašanja razrešili, zato tudi on ni več v celoti prepričan, ali ministrica namerava uresničiti vsa zagotovila," je povedal Erjavec.

Cerar je sicer ravno danes v odgovorih na poslanska vprašanja ocenil je, da je v primeru odvzema otrok ravnala z vso skrbnostjo in da njena objektivna odgovornost ne dosega ravni, ki bi zahtevala zamenjavo.

 

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 12
  • dragec 12:44 14.junij 2016.

    Osebno menim, da to Gorenjsko - Belgijsko sranje bolj paše k desnici, kot levici, zaradi 2 EUR on jebe levico, lepo vas prosim

  • OneCent 12:42 14.junij 2016.

    Levičarji imajo vest od takrat, ko imajo desnakarji razum.

  • Pepe007 11:15 14.junij 2016.

    Kahel ve, da je treba župco začeti kuhati več let pred volitvami. Najbolj si želi, da bi ga Cerar nagnal v opozicijo, da se v miru pripravi na volitve.