Slovenija
32 ogledov

Podaljšanja roka ne bo

slovenija 28.11.07 studenti v predavalnici, predavanje, posvet na temo predloga Saša Despot
Čeprav so mnogi upali na podaljšanje roka, mora študentje, ki študirajo po "starem" programu, obveznosti zaključiti do septembra 2016.

Študenti, ki želijo študij dokončati po starem programu, morajo obveznosti opraviti do konca septembra 2016, so sporočili z ministrstva za izobraževanje.

Po tem datumu dokončanje študijskih programov, ki so bili uvedeni z Zakonom o visokem šolstvu leta 1994, ne bo več mogoče in zakon ne predvideva nobenih sprememb, še sporočajo z ministrstva.

Vprašanja glede podaljšanja roka

Ministrstvo namreč dobiva vse več vprašanj glede možnosti podaljšanje roka za dokončanje "starih" visokošolskih študijskih programov. Z izvajanjem "bolonjskih" študijskih programov se namreč nekdanji "predbolonjski" študijski programi ne izvajajo več. Na ministrstvu poudarjajo, da je zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu iz leta 2004, ki je uvedel novo, tako imenovano "bolonjsko" strukturo za pridobitev visokošolske izobrazbe s tremi stopnjami, določil rok, da študenti prejšnjih študijskih programov lahko končajo izobraževanje najdlje do izteka šolskega leta 2015/16.

Postopke in pravila dokončanja študija urejajo visokošolski zavodi. Posamezniki, ki nameravajo končati "stare" dodiplomske ali podiplomske študijske programe, naj se glede postopkov pravočasno pozanimajo na visokošolskem zavodu, kjer so študirali, še svetujejo na ministrstvu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.