Šport
16 ogledov

Podaljšek odločil derbi v Chicagu

new york rangers chicago blackhawks Profimedias
Ekipa Chicago Blackhawks je v derbiju večera v severnoameriški hokejski ligi NHL doma po podaljšku izgubila z New York Rangers z 0:1.

Edini zadetek v United Centru je dosegel Nick Holden po 55 sekundah dodatnega dela igre, vratar gostov Antti Raanta pa je ubranil vseh 26 strelov. Dve posredovanji 27-letnega Finca sta bili še posebej izvrstni, najprej je po vsega 24 sekundah dvoboja zaustavil poskus Ryana Hartmana, dobrih pet minut pred koncem pa je preprečil še zadetek Patricku Kaneju.

Raanta je bil sicer premagan, v šesti minuti tretjega dela igre je zadetek dosegel Marian Hossa, na zahtevo klopi gostov so pogledali videoposnetek, ki je pokazal, da je bil Slovak v prepovedanem položaju, ko je vstopal v napadalno polje gostov.

Igralci Minnesote Wild so s 3:2 po šestih izmenjavah kazenskih strelov premagali Edmonton Oilers, z istim izidom pa je ekipa Anaheim Ducks ugnala San Jose Sharks, ko je slabih šest minut pred koncem dvoboj odločil Hampus Lindholm.

Kar tri tekme so se končale z 1:4. Na svojem ledu so izgubili hokejisti Detroit Red Wings s Columbus Blue Jackets, New Jersey Devils s St. Louis Blues, Robby Fabbri je zadel dvakrat, Vladimir Tarasenko pa trikrat podal, in Buffalo Sabres z Washington Capitals. Za slednje je 20-letni Pražan Jakub Vrana dosegel svoj prvi gol v NHL za 2:0.

Ekipa Anžeta Kopitarja Los Angeles Kings bo v noči na nedeljo po slovenskem času gostila Ottawo Senators.

Liga NHL, izidi:

Chicago Blackhawks - New York Rangers 0:1 (po podaljšku)
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 1:4
New Jersey Devils - St. Louis Blues 1:4
Anaheim Ducks - San Jose Sharks 3:2
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 3:2 (kazenski streli)
Buffalo Sabres - Washington Capitals 1:4 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.