Slovenija
31 ogledov

Podaljšek lahko ob obremenitvi zagori

podaljsek ZPS
"Izdelek je ocenjen kot nevaren, njegova uporaba predstavlja resno tveganje za uporabnika," opozarjajo na zvezi potrošnikov.

Slovenija je na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu prijavila nevaren električni podaljšek. Gre za bel podaljšek z modrim gumbom za vklop oziroma izklop v plastični embalaži z modro nalepko, izdelan pa je na Kitajskem. 

"Če da imate ta podaljšek doma, ga takoj prenehajte uporabljati. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine," pojasnjujejo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS).

"Obstaja nevarnost kratkega stika in požara. Ob obremenitvi podaljška s tokom 16A, se po 30 minutah stopi stikalo. Dosežene temperature na sponkah stikala dosežejo 234 stopinj celzija, na kontaktu vtičnice pa 120 stopinj celzija. Med preskusom se je iz proizvoda začelo kaditi," pravijo na ZPS.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.