Zdravje > Aktualno
92 ogledov

Podarjamo 3.500 evrov za operacijo oči

Očesni center Vidim Osebni arhiv
V Očesnem cetru Vidim edini v Sloveniji že opravljajo novo metodo laserske odprave dioptrije ReLEx SMILE, ki velja za najbolj varno, trajno in pacientu prijazno metodo. V veliki nagradni igri si lahko prisvojite do tisoč evrov popusta za operacijo oči v njihovem centru.

V sodelovanju z Očesnim centrom Vidim iz Celja bomo enemu srečnežu podarili 1.000 evrov za operacijo oči za odpravo dioptrije, kar petim pa bomo ob operaciji podarili 500 evrov popusta. Petdeset srečnežev bo prejelo popust za pregled v višini 100 evrov, vsi prijavljeni pa boste upravičeni do 50 evrov popusta za pregled za odpravo dioptrije.   

Laserske operacije oči 

Laserske operacije oči so pogosto uporabljena in preverjena metoda pri odpravljanju dioptrije. Tovrstni posegi so primerni za ljudi z aktivnim življenjskim slogom, ki jih dioptrija in z njo povezane težave ovirajo tako pri vsakodnevnih kot tudi športnih in drugih aktivnostih. "Z novo metodo ReLEx SMILEso tovrstne težave dobesedno odpravljene v nekaj minutah, vrnitev v običajen ritem pa traja zgolj kakšen dan," pojasnjujejo v Centru Vidim.

Pri aktivnem življenjskem slogu je dioptrija pogost vzrok, ki ovira vsakdanje aktivnosti in nelagodno vpliva na življenje. Napredek na področju oftalmologije oziroma področju laserskih operacij oči je tako velik, da se težav z dioptrijo in astigmatizmom danes lahko hitro znebimo. "Če ste stari med 20. in 50. let ter imate dioptrijo, lahko očala, leče in ostale težave dobesedno postanejo le še bežen spomin s pomočjo laserskega odstranjevanja dioptrije. Kasneje je za vas najverjetneje primernejša odstranitev dioptrije z vgradnjo leč," opisujejo v Očesnem centru Vidim.
 
Tovrstne operacije so se začele izvajati pred približno tridesetimi leti. Od prvotne metode do danes se je tehnologija in tehnika izvajanja operacij močno izboljšala in nadgrajevala. Danes tako že tri generacije operativnih tehnik: najstarejša je PRK, sledi LASIK, najmodernejša pa je SMILE, ki velja za najbolj varno, trajno in pacientu prijazno metodo, saj omogoča izjemno hitro vrnitev v običajen življenjski ritem, vsakršne aktivnosti in napore pa je možno opravljati že teden dni po posegu.

Prva generacija - PRK

Fotorefraktivna keratektomija ali krajše PRK je pionirska tehnika operacij pri odpravljanju okvar vida in je bila predstavljena leta 1987, ko je prvo uspešno operacijo izvedla Marguerite McDonald. Pri PRK gre za površinski pristop k preoblikovanju sredice roženice z uporabo excimer laserja. "Kljub temu, da je cenovno ugodnejša rešitev, je poseg zelo invaziven in traja več tednov do povrnitve dobre ostrine vida, poleg tega velika rana precej povečuje možnost okužbe. Športne aktivnosti so po posegu omejene nekaj mesecev," pravijo v očesnem centru Vidim.

Druga generacija - LASIK

Drugo generacijo tehnik imenujemo LASIK (ang. Laser-Assisted In Situ Keratomileusis). Pri Vidim pojasnjujejo, da gre tudi pri LASIK metodi za površinski pristop k preoblikovanju sredice roženice z uporabo excimer laserja v kombinaciji s femto laserjem. Povrnitev dobre ostrine vida se povrne po nekaj urah, okrevanje je krajše, možnost okužbe pa je relativno nizka. "Slabost je velikost reza, ki je potreben za izvedbo roženičnega režnja. Športne aktivnosti so po posegu precej omejene mesec ali dva. Poleg tega pri višjih dioptrijah obstaja večja možnost povrnitve dioptrije, metoda pa prav tako ne omogoča možnosti odprave starostne dioptrije, ki se praviloma pojavi nekje po 43. letu starosti," dodajajo.

Tretja generacija - SMILE 

"Najnovejša tehnika operacij odprave dioptrije se imenuje SMILE, ki je bila uspešno preverjena na več kot 250.000 pacientih po svetu," opisujejo. Prav za to operacijo pa boste lahko koristili popuste, ki jih podarjamo v naši nagradni igri.

V Očesnem centru vidim pravijo, da SMILE kot prvi v zgodovini omogoča minimalno invaziven poseg, zaradi česar obstaja bistveno manjša možnost infekcije in vnetja kot pri ostalih metodah.Prav tako je v primerjavi z LASIK  potreben za 80 odstotkov manjši rez, saj pri tej metodi ni potrebnega roženičnega režnja in omogoča vse vrste kasnejših očesnih operacij.

Metoda trenutno še ni potrjena za + dioptrije. Potrjena je za dioptrije od -1,00 do -10,00 in cylinder +/-5,00. "Možnost povrnitve dioptrije je zelo majhna, v vsakodnevne aktivnosti se lahko vrnemo že po dnevu ali dveh, omejena športna aktivnost pa traja zgolj teden dni. Poleg tega ni nikakršnih težav s kasnejšo odpravo starostne dioptrije," razlagajo v Očesnem centru Vidim. 

       Sodelujte v veliki veliki nagradni igri in odpravite težave z dioptrijo

Nagrade:

-   1 x popust v vrednosti 1000 EUR (500 EUR/oko) na operacijo za odpravo dioptrije (nagrada je prenosljiva)
-   5 x popust v vrednosti 500 EUR (250 EUR/oko) na operacijo za odpravo dioptrije (nagrada je prenosljiva)
-   50x popust v vrednosti za pregled za odpravo dioptrije v višini 100 EUR (nagrada ni prenosljiva)
-    vsak, ki se prijavi na nagradno igro prejme popust v vrednosti 50 EUR pri pregledu za odpravo dioptrije (nagrada ni prenosljiva)

Nagrado podarja Očesni center VIDIM iz Celja