Šport > Nogomet
30 ogledov

Podelili prvi zeleni karton

Andrea Abodi Profimedias
Na tekmi italijanske Serie B je bil prvič v zgodovini dosojen zeleni karton, ki ga je kot nagrado prejel Cristian Galano.

V drugorazrednem ligaškem tekmovanju v Italiji so podelili prvi zeleni karton v nogometni zgodovini.

Prejel ga je nogometaš Vicenze Cristian Galano, ki je na tekmi z Entello glavnega delivca pravice opomnil, da je stranski sodnik naredil napako in da bi moral namesto kota v korist njegove ekipe dosoditi golavt za nasprotnika.

Serie B je zeleni karton, ki spodbuja nogometni fair-play, uvedla že januarja, vendar ga do zdaj ni podelil še noben sodnik.

''Naš igralec je pokazal prave vrednote italijanskega nogometa in Serie B. Želimo si poštenega prvenstva in to je najboljši način, da to dosežemo,'' je povedal predsednik tekmovanja Andrea Abodi.

Zeleni karton je simbolična nagrada, njen namen pa je izboljšanje podobe italijanskega nogometa.

Iniciativa je bila predstavljena v sodelovanju z italijanskim sodniškim komitejem, ki želi motivirati igralce, da bi se skupnimi močmi zavzemali za vzorno vedenje na nogometnih zelenicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.