Magazin > Film & Glasba & TV
80 ogledov

Podelitev Emmyjev postregla s številnimi presenečenji

Viola Davis
1/6
Žurnal24 main
Na 67. podelitvi nagrad Emmy, ki je v nedeljo potekala v Los Angelesu, je slavila fantazijska epska nadaljevanka Igra prestolov, Viola Davis pa pustila pečat v zgodovini kot prva afro-američanka, ki je odnesla domov prestižno nagrado za najboljšo igralko v dramski seriji.

Fantazijska epska nadaljevanka Igra prestolov najboljša med dramskimi serijami

Igra prestolov (Game of Thrones) iz produkcije televizijske hiše HBO je odnesla kipec za najboljšo dramsko serijo, kar se je zgodilo prvič v zgodovini te fantazijske epske nadaljevanke, HBO-jeva politična satira Podpredsednica (Veep) pa je bila najboljša med komičnimi serijami. Kot zanimivost naj omenimo, da je tokrat prvič od leta 2009 tovrstno nagrado prejela druga serija kot Moderna družina (Modern Family)Julia Louis-Dreyfus je bila za svojo vlogo v Podpredsednici imenovana za najboljšo igralko v zvrsti komičnih, Viola Davis pa za najboljšo igralko v zvrsti dramskih serij, za vlogo v nadaljevanki Kako se izmazati z umorom (How to Get Away with Muder). Davisova je s tem tudi pustila pečat v zgodovini kot prva afro-američanka, ki je odnesla domov prestižno nagrado Emmy v omenjeni kategoriji. 

Na oder po vseh štirih ...

Zbrano publiko na prestižnem dogodku je šokiral 44-letni ameriški igralec Jon Hamm, ki se je na oder dobesedno priplazil po vseh štirih in za to prejel stoječe ovacije. Tako se je odločil priti po nagrado za najboljšega glavnega igralca v dramski seriji Oglaševalci (Mad Men), kjer igra kreativnega direktorja Dona Draperja. To je bila njegova prva Emmy nagrada po kar 16 nominacijah, od tega jih je pred tem za omenjeno vlogo prejel že osem. Igralec je prejem prestižne nagrade pospremil s humornim komentiranjem: "To mora biti grozna napaka, očitno.“ Nagrado za najboljšega stranskega igralca v kategoriji dramskih serij pa je prejel simpatični Peter Dinklage za vlogo v Igri prestolov (Game of Thrones).

Emocionalno obarvana vrnitev ameriškega komedijanta

Ameriški komedijant in igralec Tracy Morgan je tokratne 'emmye' obeležil s svojo emocionalno obarvano vrnitvijo, saj se je v javnosti pokazal prvič po fatalni avtomobilski nesreči, ki se je zgodila pred dobrim letom in zaradi katere je dolgo časa preživel v komi. Ko je zbrani dvorani na podelitvi nagrad v svojem govoru povedal: "Zahvaljujoč svojim zdravnikom in svoji lepi ženi sem tu in lahko stojim na svojih dveh nogah,“ je prejel stoječe ovacije publike, številni prisotni pa so imeli zaradi ganjenosti solzne oči. V njegovem humornem slogu je sledilo še nekaj šal na ta račun, v stilu: “Ko sem končno prišel k zavesti, sem bil preprosto ekstatičen ob spoznanju, da nisem bil jaz tisti, ki je zamočil.“ Temu pa se je kmalu priključilo še komedijantovo komentiranje v smislu, da se sedaj zopet zaveda samega sebe, kar pomeni, da "bo veliko žensk zanosilo na zabavi po podelitvi.“ 


 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.