Magazin > Film & Glasba & TV
61 ogledov

Bobovnik svojega viktorja posvetil Tanku

Viktorji
1/15
Anže Petkovšek
V Cankarjevem domu so podelili kipce za najprestižnejše medijske nagrade. Slavko Bobovnik svoj kipec posvetil kolegu Matjažu Tanku.

Letos so že dvajsetič podelili prestižne nagrade viktorje za medijske dosežke v preteklem letu. Na prireditvi, ki je potekala v Cankarjevem domu, so začeli s podelitvijo strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo člani Akademije Viktor. Prvega viktorja je prejela Nika Manevski, in sicer za najboljšo obetavno medijsko osebnost. Za kipec se je zahvalila v kratkem govoru.

Bobovnik Tanku posvetil svoj kipec

Strokovnega viktorja za najboljšega voditelja informativne oddaje je prejel Slavko Bobovnik. Z njim je po nagrado prišla tudi Darja Zgonc, prav tako nominirana za najboljšo voditeljico, skupaj pa sta spomnila na tretjega nominiranca v tej kategoriji, na pred tednom preminulega Matjaža Tanka. Občinstvo v dvorani se je z bučnim aplavzom spomnilo na velikega voditelja in novinarja. Bobovnik se je v govoru zahvalil za viktorja in ga namenil Tanku. Slednji je bil nominiran še za viktorja za televizijsko osebnost.

Osenarjeva si je prisvojila Polesovega

Strokovnega viktorja za najboljšega voditelja zabavne TV-oddaje je dobil Peter Poles. Ker po nagrado ni prišel, je kipec vzela kar Nina Osenar, ki ga je podelila in rekla, da ji tako ali tako pripada.

Strokovnega viktorja za najboljšo informativno TV-oddajo je dobila oddaja Odmevi, ki ga je prejela že enajstič. Voditelj oddaje Bobovnik je v šali prosil za večjo vitrino, kjer bodo lahko razstavili vse kipce. Viktorja za najboljšo dokumentarno TV-oddajo je prejela oddaja Oči in ušesa Boga, za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo pa oddaja Male sive celice. Strokovnega viktorja za najboljšo igrano TV-oddajo ali TV-film je prejela oddaja Kruha in iger.

Zadnji podeljeni strokovni viktor je bil za najboljšo zabavno TV-oddajo. Dobila ga je oddaja X Factor, kipec pa je prejel voditelj oddaje Vid Valič, ki se je zahvalil v imenu vseh ustvarjalcev.

Viktorja prejel tudi letošnji voditelj

Med prvimi podeljenimi viktorji popularnosti je bil viktor za najbolj obiskano spletno stran. Prejel ga je Planet Siol.net. Viktorja za najboljšo radijsko postajo je dobil Radio Veseljak. Ob prejetju kipca so predstavniki radia izrazili presenečenje, da so bili sploh nominirani.

Viktor za radijsko osebnost je šel v roke voditelju prireditve Denisu Avdiću. V govoru sta se namesto njega zahvalila slovenski in hrvaški stand up komik, Vid Valič in Ivan Šarić, ki sta se malce pošalila na njegov račun, a na koncu le priznala, da si je Avdić zaslužil viktorja.

Viktorji | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek


Viktorja za najboljšega glasbenega izvajalca se je razveselila skupina Modrijani. Glasbeniki so se zahvalili vsem, ki so glasovali zanje in obljubili, da bodo še naprej razveseljevali s svojimi uspešnicami.

Voditelj in komik Vid Valič je dobil viktorja za najboljšo televizijsko osebnost. Zahvalil se je vsem, ki so zanj glasovali, obenem pa izkoristil priliko, da reklamira svoj novi šov, ki ga bo imel s Petrom Polesom.

Oddaja Gospodinje pojejo je prejela viktorja za najboljšo televizijsko oddajo. Direktor televizije Golica TV Sebastijan Artič se je zahvalil v imenu celotne ekipe, žirantka oddaje Špela Grošelj pa napovedala drugo sezono oddaje, ki bo maja.

Nagrada za posebne dosežke v roke dvema, Cavazzi za življenjsko delo

Viktorja za posebne dosežke je prejel Rok Predin, kantavtor, režiser in ustvarjalec koncertnih in video animacij za glasbene ikone. Kipec mu je izročil Lado Bizovičar, ki je predstavil tudi svojega animiranega dvojnika. Predin se je zahvalil vsem, s katerimi sodeluje in so poleg njega zaslužni za nagrado, poudaril pa je, da si nagrado deli s soustvarjalko Saro Šavelj.

Špas teater je bil drugi dobitnik viktorja za posebne dosežke, ki je s svojimi številnimi predstavami privabil že milijon in pol gledalcev. Kipec je prejela ustanoviteljica in direktorica Špas teatra Urška Alič Flajnik, ki se je zahvalila za nagrado in dejala, da tudi s smehom lahko spremenimo življenje in svet.

Dobitnik viktorja za življenjsko delo je igralec Boris Cavazza. "Hvala lepa in dober tek," pa je bil kratek in vse zbrane povabil na pojedino po končani prireditvi.

viktorji | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Letos zabavalo več voditeljev

Letošnjo prireditev je vodilo več voditeljev, vsi med njimi pa so prejeli vsaj enega viktorja. Prvi je bil Lado Bizovičar, ki je uvod v podelitev kar odpel. Dotaknil se je političnega dogajanja in nekaterih voditeljev, ki so vodili prireditve do sedaj, predstavil pa tudi nekaj nominirancev. Vmes so ga zmotili Slon in Sadež, Bojan Emeršič in celo njegova mama, ki mu je povedala, da je zelo ponosna nanj, da vodi viktorje.

Med podeljevalci sta bila tudi Slon in sadež, ki sta s svojim posebnim humorjem navdušila mnoge gledalce v dvorani in pred malimi ekrani, na svoj račun pa je prišel tudi tretji voditelj Denis Avdić, ki je v stilu stand up primerjal Slovence in Balkance. Avdić je na odru stal tudi kot zmagovalec, prejel je namreč viktorja popularnosti za najboljšo radijsko osebnost.

Voditelj Jonas Žnidaršič, ki je rekorder v prejetih kipcih (prejel jih je trinajst), se je v predstavitvenem posnetku pojavil kot voditelj svoje nekdanje oddaje Videošpon, na odru pa je podelil viktorja za najboljšo spletno stran.

S svojimi komičnimi vložki so navdušili tudi Bojan Emeršič, Tadej Toš ter dvojec Jure Godler in Tilen Artač. Tokratna prireditev je plod sodelovanja scenarista Igorja Karasa (Slon iz tandema Slon in Sadež) in režiserja zabavnih oddaj Igorja Gajiča.

Strokovni viktorji:

za najboljšega voditelja informativne oddaje: Slavko Bobovnik
za najboljšega voditelja zabavne TV-oddaje: Peter Poles
za najboljšo obetavno medijsko osebnost: Nika Manevski
za najboljšo informativno TV-oddajo: Odmevi
za najboljšo zabavno TV-oddajo: X Factor
za najboljšo igrano TV-oddajo ali TV-film: Kruha in iger
za najboljšo otroško in mladinsko TV-oddajo: Male sive celice
najboljšo dokumentarno TV-oddajo: Oči in ušesa Boga

Viktorji popularnosti:
za najboljšo televizijsko osebnost: Vid Valič
za najboljšo televizijsko oddajo: Gospodinje pojejo
za najboljšo radijsko osebnost: Denis Avdić
za najboljšo radijsko postajo: Radio Veseljak
za najboljšega glasbenega izvajalca: skupina Modrijani
za najbolj obiskano spletno stran: Planet Siol.net

Viktor za posebne dosežke: Rok Predin in Špas teater
Viktor za življenjsko delo: Boris Cavazza

Komentarjev 8
  • pikijakob 14:22 10.april 2013.

    avdič je že dobil ovadbo za kazanje sredinca?

  • KOJAK 12:33 17.marec 2013.

    Dejansko glasuje zelo malo ljudi....

  • zic 10:53 17.marec 2013.

    verjetno je res Grošeljca kupila vse revije in se lotila projekta dejmo zmagat, ker nima drugega dela čez dan si je omislila tale projekt in zdaj bodo važni a v bistvu to ni nobena popularnost ampak so si sami naštimali, ...prikaži več ker so se tega sistematično lotili...to bi jaz v prvi vrsti prepovedal!!! za bruhat in tako tudi za ostale stvari se je delalo na isti način......ubogi ljudje, ki so glasovali in svoje evre v dobri veri vrgli stran!!!