Slovenija > Črna kronika
87 ogledov

"Podjeten" kradljivec na plažah

Ukradeno kolo PP Izola
Policisti iz Izole so v zadnjem mesecu obravnavali večje število tatvin na plažah in tatvin koles.

Morda je bilo na delu več storilcev, policija je enega tatu že pridržala. Pri svoji "dejavnosti" je bil vedno bolj predrzen, v zadnjem tednu je izvrševal tudi po več kaznivih dejanj dnevno.

Policisti so okrepili svojo dejavnost na plažah, opravili več razgovorov z oškodovanci in še nekatere druge preiskovalne dejavnosti ter naposled prišli na sled 24-letniku iz okolice Celja, ki se je na Obalo preselil "tudi zaradi izvrševanja kaznivih dejanj", kot so napisali v svojem dnevnem poročilu v PU Koper. Med  preiskavo  so policisti še ugotovili, da gre  za  specialnega povratnika izvrševanja  premoženjskih  kaznivih  dejanjih, in sicer na območju celotne Slovenije.

24-letnika so policisti pridržali. Že med  prijetjem so pri njem našli predmete,  ki so izvirali iz kaznivih dejanj, sum pa dodatno podkrepili s preiskavo elektronskih podatkov iz osumljenčevega mobilnega telefona, pri čemer so bili zavarovani dodatni dokazi in fotografije ukradenih predmetov. Šlo je za predmete, ki jih je storilec  po storjenih kaznivih dejanjih preprodajal naprej.

V nadaljevanju preiskave  je bila opravljena tudi hišna preiskava, v sklopu katere je bilo najdenih  več  ukradenih  predmetov,  med  njimi  tudi  dve  kolesi višjega cenovnega razreda. Vsi predmeti so bili zaseženi in vrnjeni oškodovancem.

Storilec  je  bil  s  kazensko  ovadbo  za  sedem kaznivih dejanj priveden pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njega odredil pripor.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • cogocogo 12:49 20.junij 2017.

    takim barabam bi bilo treba polomit tace da nikoli vec nicesar ne prime z njimi ,,,se ko bi sel scat naj pocepne ,,pa se povratnik ,,,in jutri bo spet na deli glede na naso zakonodajo ki je res naklonjena barabam ...prikaži večlonjena barabam se bvcarja so nagradili z pocitnicami ,,namesto da bi tolkel kamen z kuglo na taci in to dosmrtno