Slovenija
22 ogledov

Podjetja na pomoč socialno šibkim

otroci vrtec igra igrišče Živa Zakšek
Akcija Vračamo družbi. Ameriška gospodarska zbornica skupaj s Pahorjem in prostovoljci.

Pomoč. V ponedeljek se začenja teden korporativnega prostovoljstva, v katerem bo Ameriška gospodarska zbornica (AmCham) skupaj s Slovensko filantropijo (SF) organizirala dejavnosti, s katerimi želijo pomagati socialno šibkejšim. “SF od leta 2008 spodbuja podjetja, da v okviru svojih dejavnosti, namenjenih povezovanju zaposlenih in promociji podjetja, vstopijo v prostovoljsko delo,” poudarja izvršna direktorica SF Tereza Novak.

“V podjetjih delujemo ljudje, ki smo del družbe, zato želimo s srcem pokazati, da je pomembno, da se medsebojno podpiramo,” dodaja izvršna direktorica AmChama Slovenija Ajša Vodnik. “Skupaj z našimi prijatelji iz vlade, poslovnega sveta in diplomatske skupnosti želimo poudariti pomen vračanja družbi – ne zavoljo dobička ali da bi nas hvalili, temveč zato, ker gre za pravo dejanje,” akcijo komentira ameriški veleposlanik Joseph A. Mussomeli.

Projektu se bo pridružil predsednik države Borut Pahor, ki bo urejal okolico Doma starejših Rakičan v Murski Soboti, saj meni, da “delovne akcije utrjujejo medsebojno povezanost in občutek za solidarnost”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.