Slovenija
33 ogledov

Podjetnik, ki prodaja sneg

"Snežna soba" Profimedias
Bi lahko Eskimom prodali sneg? V Dubaju pa mogoče res!

Britanski podjetnik Ben Elliott Scott se je leta 2012 lotil precej neobičajnega posla. Kupci umetnega snega so bogataši iz Dubaja, ki so za t. i. "snežne sobe" v svojih razkošnih domovih pripravljeni plačati tudi 250 tisoč evrov. 

Temperature v Dubaju redko padejo pod 24 stopinj Celzija, večina izmed 2,4 milijonov prebivalcev pa še nikoli ni izkusila snega. 

"Snežna soba" | Avtor: Profimedias Profimedias

"Ljudje, ki še nikoli v življenju niso videli snega, so navdušeni," je za britanski Daily Mail povedal Elliott Scott. "A priredili smo tudi zabave za ljudi, ki so sneg že doživeli. Imeli smo družino iz Kanade, ki je pogrešala snežno vzdušje in je želela zato sneg pripeljati na svoj dom."

"Frozen" dela za njegov posel

Povpraševanje po "snežnih zabavah" se je potem, ko je Disney začel predvajati zelo popularen film "Fozen" (Ledeno kraljestvo), po besedah podjetnika, ki mu v poslu ne primanjkuje naročil, le še povečala.

"Snežna soba" | Avtor: Profimedias Profimedias


Njegov sistem za proizvodnjo umetnega snega iz zmesi vode in zraka pod pritiskom lahko ustvari tisoč kubičnih metrov snega v 24 urah, ponudba "snežnih sob" pa se začne pri sto tisoč evrih.

Najnižja zabeležena temperatura v Dubaju je 8 stopinj Celzija v januarju, medtem ko se temperature v najhladnejšem mesecu gibljejo med 14 in 24 stopinj Celzija. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.