Slovenija
456 ogledov

Podjetniku Janezu Janši tri milijone in pol odškodnine

tzkoper 18.09.2007, Evro, bankovci, denar, valuta, foto: Zeljko Stevanic Željko Stevanič
Zaradi nerazumno dolgega sojenja je kranjski podjetnik Janez Janša (in ne politik Janez Janša) dobil 3,5 milijona evrov odškodnine.

Janša je leta 1995 kupil samski dom Tekstilindusa v Stražišču pri Kranju, v katerem je stanovalo več kot sto ljudi. Leto kasneje ga je želel sodne postopke za izpraznitev, kar 115 jih je bilo, saj mu najemniki niso plačevali najemnine, saj so bili prepričani, da imajo pravico bivati v njih, ker so jim bile sobe dodeljene kot delavcem tekstilne tovarne. Sodišče kar pet let in pol ni razpisalo niti naroka za glavno obravnavo. Pravnomočno sodbo za izselitev je Janša dobil šele sedem let kasneje, nato pa je vložil odškodninsko tožbo proti državi zaradi izgubljenih prihodkov in neplačanih najemnin. Ta boj je trajal nadaljnjih deset let, a se je zdaj končal z astronomsko odškodnino, danes poroča Dnevnik. 

Samski dom zdaj propada, Janša pa ni več njegov lastnik, to je postalo podjetje D solventa, ki je Janši posodilo denar za nakup doma, posojila pa Janša očitno ni odplačal. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • lovrobi 11:11 16.julij 2022.

    A noben ne pozna D-Solvento . Lopov vseh lopovov! Uničil je velik podjetji in zaradi njega velik ljudi ostalo brez plač brez hiš itd. Mafija Levstek , Sikušek , Vukovič in okr.sodišča

  • Avatar praufo
    praufo 13:42 25.november 2016.

    glede na to, da je v sloveniji veliko janezov in tudi priimek janša ni tako redek, da ne omenim, da si je celo nekaj posameznikov spremenilo ime in priimek v janez janša, je kar prav da navedete za koga gre, ...prikaži več ... ste pa zelo iznajdljivi in to ravno v naslovih člankov, važno da ste gledani in brani, ... nič narobe

  • Avatar Leon
    Leon 10:33 25.november 2016.

    Zaradi nerazumno dolgega sojenja je kranjski podjetnik Janez Janša (in ne politik Janez Janša) dobil 3,5 milijona evrov odškodnine. In če prav razumem fininčno ministrico ,da je vreča prazna ,potem bodo odškodnino plačali iz sklada Sodniške zbornice ,kamor sodniki solidarno ...prikaži več vplačujejo mesečne vložke za tovrstne primere . Ali se motim ? Sem zgrešil državo ali sistem ?