Slovenija
80 ogledov

Vandali nad ohišje, a radarja ni bilo

Poškodovan radar v Celju Facebook
Uničevanje stacionarnih radarjev za nadzor hitrosti se je očitno iz štajerske prestolnice razširilo še na knežje mesto. "Padel" je tisti na Babnem, a naprave v času napada ni bilo v ohišju.

"Ohišje je bilo res podrto, vendar v njem takrat ni bilo nameščenega radarja," je za Žurnal povedala Alja Tihle Hren iz Mestne občine Celje.

Dogodek je bil prijavljen policiji, podatkov o povzročeni materialni škodi pa še nimajo.

Kot poudarjajo na občini, se je takšen napad pri njih zgodil prvič. V Mestni občini Celje imajo nameščene tri stacionarne radarje in enega v avtomobilu, ki stoji v bližini šol in vrtcev.

Radar na Babnem je bil postavljen spomladi na ravnem odseku ceste, kjer so vozniki v preteklosti zelo radi kršili omejitev 50 kilometrov na uro.

Komentarjev 15
  • privat 10:52 28.oktober 2012.

    kdo bi popustil?? Za popuščanje je potrebno poštenje!! Sej vidiš naše plače a so delo poštenih ljudi?? Tukej ni več poštenosti niti za zrno peska zato predlagam vse splošni upor proti svinjam.

  • privat 10:50 28.oktober 2012.

    ti izgleda da vse razumeš?? V Avstriji nimajo sociale za plačo in vsekakor take tudi ne kaznujejo!! V Sloveniji ,ki ji ne moremo reči država imamo pa lopove v policiji,lažnivce v politiki, podkuplivce v sodstvu...in zanimljivo je pa da nimamo ...prikaži večo kandidata za predsednika!! Zakaj pa ne bi izvolili kar vsak sebe?? Dovolj je jebanja kot pravi g.BenX..vsak naj si pravico vzame v svoje roke..sej tko al tko mi nimamo kaj za zgubiti ,oni pa imajo vse,saj je vse njihov denar!

  • timslum 23:32 26.oktober 2012.

    Uničevanje radarjev je tako kot nerganje nad kaznimi in nadzorom znak primitivizma in anarhizma, ki ga v germanskem svetu (Avstrija, Nemčija) in Skandinaviji ni. Se pa, ko gre za plače in standard nasploh, zelo radi obračamo proti severu, ampak ...prikaži več z našim načinom razmišljanja, dela in z mentaliteto nasploh ne bo šlo.Zakaj pa lahko vrli "osvoboditelji" izpod državnega nadzora in represije v iz MB zgolj 20km oddaljeni Avstriji spoštujejo predpise?P.S.Tisti, ki vsevprek pljuvate po politiki. Glede na ravnanja in odzive (!) v zvezi z radarji prebivalci Slovenije nismo nič boljši od naše politike, prej nasprotno. Žal!