Avto
53 ogledov

Podoba "visoke gore, vlažne doline" le preveč

Moško parkirišče EPA
V mestu Triberg, znanem po prvih parkirnih mestih izključno za moške, je izzivalna podoba, ki je nastala na zahtevo županstva, razburkala nemško javnost.

Mestece Triberg, ki spada pod območje Schwarzwalda, je postalo znano po vsej Nemčiji zaradi dveh parkirišč, ki so jih pred nekaj leti uvedli izključno za moške voznike, s čimer so se po svoje zoperstavili praksi, ko določene trgovine svojim ženskim strankam namenjajo posebne parkirne kotičke.

Zaspano mestece pa je te dni dodobra pogrela debata o seksizmu, ki da so si ga privoščile mestne oblasti prav na istem mestu pred obema moškima parkiriščema. Na zidu pred moškimi delom se je namreč očitno na uradno zahtevo županstva pojavila silhueta ležeče lepotice s pokrčenimi koleni, v zrak štrlečimi prsi in izrazito goščavo. "Strme gore in vlažne doline," so avtorji pripisali poleg in s tem namignili na vse lepote, ki so jih lahko na območju ogledujejo turisti, znani po območju s slapovi in vršaci.

Seveda na kritike, ki so opozarjale na nizkoten nivo, ni bilo potrebno čakati dolgo. Župan iz vrst krščanske CDU Gallus Strobel pa je skušal na ogorčene kritike odgovoriti pomirljivo in opozarjal na prispevek, ki da ga "humoren" napis daje mestu. Tudi drugi člani mestnega sveta so opozarjali na dobro dodatno reklamo za turiste, ki si prihajajo ogledati že tako znameniti moški parkirni mesti.

V ponedeljek se je župan le vdal in ukazal predrugačiti "reklamo". Silhueta ženske sicer ostaja, a je izgubila večino izzivalnega naboja. 

Novo podobo si lahko ogledate TUKAJ. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.