Slovenija
42 ogledov

Podpisuje, čeprav ni več direktorica

vinag Nino Verdnik
Prisilno upraviteljico zanima, kdo vodi družbo. Bo vinarje reševala zavarovalnica Grawe?

"Čeprav je Klementini Ihanec 15. septembra prenehala funkcija predsednice uprave in bi isti dan funkcijo moral nastopiti Marko Klemenčič, se na dokumente še vedno kot predsednica uprave podpisuje Klementina Ihanec," v zadnjem izrednem poročilu ugotavlja prisilna upraviteljica mariborskega vinarja Brigita Kraljič. Tako je njen podpis denimo še vedno na rednem poročilu za oktober s 15. novembra pa tudi na vabilu za skupščino, ki je bila dan prej.

Druga domnevna nepravilnost pa bi lahko bila povezana z imenovanjem Klemenčiča, sicer tudi direktorja Pinusa iz Rač. Edini član nadzornega sveta je hkrati večinski lastnik Leo Ivanjko, v statutu družbe pa je za sklepčnost nadzornega sveta potrebna prisotnost najmanj dveh članov, "zato se je pri vpisu spremembe predsednika uprave pojavilo vprašanje veljavnosti sklepa nadzornega sveta", pravi upraviteljica, ki na pisna pojasnila tako Ihančeve kot Klemenčiča še čaka. Zadnje skupščine Vinaga se je sicer udeležil le večinski lastnik, ta pa je pred skupščino za zastopanje njegovega deleža pooblastil Ihančevo. Tako je praktično sama glasovala za podelitev razrešnice nadzornemu svetu in sebi za preteklo leto. V podjetju računajo na konverzijo terjatev v višini najmanj dveh milijonov evrov. Kot potencialni investitor se že nekaj časa omenja zavarovalnica Grawe, sicer največja upnica Vinaga.

Komentarjev 1
  • bor1 11:53 07.december 2013.

    Janez, če se že greš novinarstvo, potem bodi temeljitejši. Npr. nam lahko sporočiš, kdo v resnici vodi Grawe. To verjetno ne bi smelo biti pretežko ta tako vrlega novinarja.Hja, ti Ivankoti so res ena velika vesela družina. S trdim ...prikaži več delom do milijonov.