Slovenija
24 ogledov

Podpora DeSUS-u kopni

Karel Erjavec s telefonom Boštjan Tacol
Vox populi. Raziskava kaže, da ima med strankami še naprej najvišjo podporo SDS, podporo pa še naprej izgublja DeSUS.

Največjo podporo ima z 19,9 odstotka glasov SDS, sledi Pozitivna Slovenija s 16,2 odstotka, na tretjem mestu je SD s 14,1 odstotka glasov. Na četrtem mestu je Državljanska lista (3,9 odstotka), sledijo NSi (3,2 odstotka), SLS (trije odstotki) in DeSUS (0,7 odstotka), kar pomeni, da slednji podpora še naprej precej upada. Decembra je imela še slabih sedem odstotkov podpore.

Janša dobi slabo trojko

Delo vlade kot neuspešno ocenjuje 63,7 odstotka vprašanih, kot uspešno pa 28,6 odstotka. Neopredeljenih je 7,7 odstotka vprašanih. Delo predsednika vlade Janeza Janše je na lestvici, kjer je najslabša ocena 1 in najboljša ocena 5, ocenjeno s povprečno oceno 2,73.

Po mnenju več kot polovice oziroma 52,2 odstotka vprašanih je funkcijo predsednika vlade v samostojni Sloveniji najbolje opravljal Janez Drnovšek.

Šušteršič dela najbolje

Ob vprašanju, kateri trije ministri najbolje opravljajo svoje delo, je na prvem mestu minister za finance Janez Šušteršič (22,4 odstotka), na drugem minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav (21,9 odstotka) in na tretjem minister za delo Andrej Vizjak (19,3 odstotka).
Ob vprašanju, kateri trije ministri najslabše opravljajo svoje delo, je na prvem mestu minister za delo Andrej Vizjak (13,4 odstotka), sledita pa minister za izobraževanje Žiga Turk (12 odstotkov) in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec (9,9 odstotka).

Zmagal bi Türk

Če bi bile v nedeljo volitve za predsednika republike, bi se za Danila Türka odločilo 40,8 odstotka vprašanih, za Boruta Pahorja 25 odstotkov, za Milana Zvera 20,7 odstotka, za Zmaga Jelinčiča pa 5,4 odstotka.

Če bi se v drugem krogu pomerila Borut Pahor in Danilo Türk, bi za Türka glasovalo 49,8 odstotka vprašanih, za Pahorja pa 41,6 odstotka. V drugem krogu bi Pahorja volili predvsem volivci SDS, Türka pa privrženci PS. Türk tudi naprej ohranja prvo mesto na lestvici priljubljenosti.

Komentarjev 4
  • jezero 06:52 26.junij 2012.

    Erjavcu pomaga morda samo še salto mortale. Sicer bo izpadel iz parlamenta in kasneje ne bo zaposljiv.

  • zic 22:00 25.junij 2012.

    ha, ha, ha, zdajle sem šele ornk prebral.....pa se vi norca delate iz nas????? kakšni so pa to rezultati, a ste bili pri njih doma, pa so jih domači hvalili....AJGA, VSE JE PODN!!!

  • zic 21:58 25.junij 2012.

    mislim, da podpora pada SDS in še tisti, ki so za njih glasoval jim je danes žal.