Slovenija
26 ogledov

DeSUS še vedno zavira

slovenija 12.02.14, Andreja Trop Skaza, kandidatka za ministrico za zdravje, Zdr Anže Petkovšek
Podpora Desusa Trop Skazi odvisna od dogovora glede resorjev.

"Vse je odvisno od tega, kaj bo predlagala premierka Bratuškova. V Desusu zahtevamo dva resorja. Potreben je dogovor, kateri dve mesti sta to," je glede podpore kandidatki za novo ministrico Alenko Trop Skaza pojasnil vodja poslanske skupine Desusa Franc Jurša.

 

Predsednica največje koalicijske stranke Pozitivna Slovenija (PS) Alenka Bratušek je popoldne v državni zbor poslala predloga za nova ministra: gospodarski resor naj bi prevzel Metod Dragonja, zdravstvenega pa Alenka Trop Skaza. Kot je znano, je Desus v torek, ker še ni prišlo do dogovora o zamenjavi resorjev, za ministrico za zdravje predlagal svojo kandidatko, sedanjo državno sekretarko na ministrstvu za zdravje Brigito Čokl.

 

Pripravljena odstopiti

 

"Tudi če bom imenovana, če zadeve ne bodo šle v pravo smer, nimam nobenih težav in zadreg, da tudi odstopim," je včeraj na konferenci o strategiji za zdravstvo dejala Trop Skaza. "Če ne bo politične volje za spremembe, se s tem ne bom ukvarjala," je dodala Trop Skaza, ki meni, da v letu in pol do volitev v zdravstvu ne bo možna korenita reforma, da pa bi bili na podlagi dobrih praks in dobrih predlogov, ki so zastali v predalih, možni premišljeni koraki.

 

Podpora Državljanske liste

 

"Imam njihovo podporo in zagotovilo, da bodo pomagali pri delu," je po sestanku s poslansko skupino Državljanske liste povedala Trop Skaza. Socialnim demokratom naj bi se predstavila danes.

Komentarjev 2
  • graff 05:18 13.februar 2014.

    Čisto vsi izbrani(ministri in druga navlaka) iz strani PS (AB) imajo doma neka podjetja, so solastniki, prokuristi, direktorji ipd. Res zanimivo, to ni slučajno, davkoplačevalcem gre lahko samo še na kozlanje.

  • Avatar čavez
    čavez 16:03 12.februar 2014.

    Prašičem še iz korita ni bilo treba.