Slovenija
15 ogledov

"Podražitev" za 150.000 €

Vila na Obali Žurnal24 main
Gurs. Hišo v Luciji je ocenil za 200 tisočakov višje kot Klokočovnikovo vilo.

“Res ne razumem, kako je lahko Geodetska uprava Republike Slovenije (Gurs) izračunala te vrednosti nepremičnin! Naša hiša med bloki v Luciji je na primer ocenjena za 200 tisoč evrov višje kot vila z bazenom nekdanjega župana Izole in kirurga Tomislava Klokočovnika (407.464 evrov), ki je bila zgrajena leta 1990, po geodetskem zapisu pa naj bi bila celo brez priključka na kanalizacijsko omrežje. Prav tako je ocenjena za sto tisočakov višje kot vila z bazenom v lasti Rusa Gennadyja Lysaka (561.423 evrov),” se pritožuje prebivalka piranske občine, ki se ne želi izpostaviti z imenom. Dodaja, da se je njihova hiša iz njej neznanih razlogov “podražila” za blizu 150 tisočakov. “Zdaj je vrednost naše hiše ocenjena na več kot 630 tisoč evrov in je bistveno višja, kot je bila v informativnem izračunu,” dodaja.

Z ocenami vrednosti se je začela ukvarjati, potem ko je prejela odločbo centra za socialno delo o prejemanju otroškega dodatka. “Nekaj časa je trajalo, da sem njihovo povsem nerazumljivo pisanje razumela; ne pritožujem se, ker do dodatka ne bom več upravičena, boli pa me, ko vidim precenjenost naše nepremičnine in hkrati to, da je vrednost vile Rajka Hrvatiča ocenjena
na nič,” še dodaja bralka.

Bralka: Sprememb ni bilo

Na Gursu pojasnjujejo, da se je vrednost bralkine hiše lahko spremenila iz dveh razlogov. “Če se je spremenil model vrednotenja nepremičnin zaradi proučevanja pripomb lastnikov ali če so se v tem obdobju spremenili podatki o nepremičnini. Za konkretnejši odgovor bi potrebovali podrobnejše podatke,” pojasnjuje Anton Kupic, namestnik generalnega direktorja Gursa. Bralka trdi, da pripomb na informativni izračun niso imeli, sprememb na hiši pa tudi ni bilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.