Magazin
98 ogledov

Podvodni svet v akvarijih

zvezda Shutterstock
Istra je priljubljena družinska destinacija tudi za krajše počitnice ob koncu šolskega leta. Izbrali smo nekaj predlogov.

Zvezdarna v Višnjanu

Nenavaden astronomski observatorij je na podstrešju zgradbe sredi istrskega mesteca Višnjan. Zvezdarna slovi po astrometričnih merjenjih in odkritjih majhnih teles ter je po številu odkritih asteroidov med 12 najuspešnejšimi observatoriji na svetu. Za informacije in oglede pišite na irma@exp.hr.

Podvodni živalski svet v Rovinju

V 115 let starem akvariju v Rovinju lahko spoznate bogat podvodni svet morja istrskega polotoka in severnega Jadrana. Morske vetrnice, raznovrstne alge, raki, polži, zvezde, zobatci, vrane, kirnje, hobotnice in jastogi so samo nekateri od prebivalcev akvarija.

Park veveric v Umagu

V neposredno bližino veveric lahko pridete marsikje v Istri. V Parku veveric v Umagu pa se lahko naučite še kaj o njihovem izvoru in posebnostih, med priložnostnim programom pa otroci izdelujejo kostume, igračke, risbe ... Informacije najdete v hotelu Sol Coral Umag.

Dinozavrovo okostje na Balah

Dinozavri so na istrskem polotoku živeli pred 80 do 140 milijoni let. Ostanke okostja, ki so doslej edini ostanek kosti dinozavra v Sredozemlju, so našli na morskem dnu pri Balah. Dokazujejo obstoj vsaj desetih vrst dinozavrov, med njimi tudi brahiozavra, rastlinojedca, ki spada med največje dinozavre na svetu.Del okostja je razstavljen v mestni hiši v Balah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.