Slovenija
17 ogledov

Pogajali se bodo le na povabilo

Razno 02.03.14, Luka Mesec, iniciativa za demokraticni socializem, foto: Faceboo Facebook
V četrtouvrščeni stranki, ki so ji volilci namenili šest poslanskih sedežev, o ministrstvih še ne razmišljajo.

V Združeni levici (ZL), četrtouvrščeni stranki na predčasnih parlamentarnih volitvah, so se pripravljeni udeležiti pogajanj o sestavi bodoče vladajoče koalicije. Seveda le, če bodo povabilo bodoče mandatarja tudi res prejeli, napovedujejo.

Odstopali ne bodo

V morebitnih usklajevanjih z ostalimi strankami pa nikakor ne nameravajo odstopiti od zavez in predvolilnih obljub, s katerimi so prepričali skoraj šest ostotkov volilcev.

Na prvi povolilni seji sveta stranke so analizirali predvsem kampanjo. "Pri tem smo izpostavili nekatere napake, ki so bile storjene zlasti na ravni koordinacije in organizacije celotne kampanje, ki jih bomo seveda naslednjič popravili," pojasnjuje novoizvoljeni poslanec iz vrst ZL Luka Mesec.

Usklajevanja med strankami se bodo začela predvidoma prihodnji teden, vodil pa naj bi jih najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar. "Sodelovali bi v vladi, ki bi zaustavila privatizacijo, se ostro zoperstavila davčnim oazam, delala na omejitvi plačnih razmerij v razmerju 1:5 v javnem in 1:10 v zasebnem sektorju, se zavzemala za večjo obdavčitev bogatih ter kapitala in za zagon gospodarstva z javnimi investicijami.Ta izhodišča so namreč minimalni standardi za nas, to smo mi volivcem obljubili in od tega ne moremo odstopiti," poudarja Mesec.

Dokler pa v ZL ne bodo prepričani, da se bodo s temi poudarki resnično strinjali, jih podprli in spoštovali tudi v ostalih strankah, morebitnih bodočih koalicijskih partnericah, pa v ZL niti ne razmišljajo o tem, katera ministrstva bi želeli zapolniti s svojimi kandidati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.