Vizita za živali > Novice
178 ogledov

Poglejte, kako je zaplesal ta konj

Kon,j ki pleše Youtube
Raje imajo klasiko in country.

Konji imajo radi glasbo, jo slišijo pa tudi kdaj zaplešejo. Konj z video posnetka je zaplesal s svojima mladima prijateljicama. Poglejte posnetek in odziv konja na melodijo, ki mu je očitno všeč. 

Tako kot na človeka, tudi na konje glasba vpliva blagodejno. Pomirjajo jih mirne pesmi, nasprotni učinek pa sprožijo hitrejši in bolj udarni ritmi: "Po mnenju britanskih raziskovalcev imajo konji najraje klasične skladbe, na drugem mestu pa je country glasba," navajajo na slovenskem portalu za ljubitelje konjev, Uni Horse.

Kot so zapisali, so v omenjeni raziskavi  hlevili osem kastratov in jim predvajali klasično glasbo (Beethoven), country glasbo (Hank Williams Jr.), rock (Green Day) in jazz glasbo (New Stories). Vsako zvrst glasbe so konjem predvajali po trideset minut, med tem pa podrobno zapisali vedenjske vzorce in obnašanje.

Najraje imajo klasiko in country

Tako je raziskava pokazala, da konji kažejo enake vzorce ugodja in vedenja med klasično in country glasbo. Opazili so tudi, da so konji med poslušanjem teh dveh zvrsti seno jedli bolj tiho, kot če glasba ni bila predvajana.

Med predvajanjem jazz-a in rock-a so konji kazali znake nelagodja in stresa; opletanje z glavo, splošna nemirnost, prhanje in rezgetanje, seno pa so grabili hitro in nervozno. Jazz je na konje vplival slabše kot rock.

"Za katerokoli zvrst se boste odločili, bodite pozorni, da glasnost ne bo presegala 21 decibelov, lastnikom in ljubiteljem konjev priporoča " Uni Horse".

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.