Avto
53 ogledov

Poglejte video in upočasnite, pravi mama

Nesreča motorista Youtube
Mati motorista, ki je posnel svojo zadnjo vožnjo pred usodno nesrečo, želi z objavo posnetka potrkati na razum vseh voznikov, tako motoristov kot avtomobilistov.

38-letni David Holmes iz Norfolka v Veliki Britaniji se je lanskega junija tako kot že tolikokrat dotlej usedel na sedež svojega motorja, pomahal kolegom v pozdrav in se pognal na cesto. Na čeladi je imel pritrjeno kamero, ki je snemala, kako David med vožnjo po lokalni cesti prehiteva počasnejši promet, v nekem trenutku je celo pomahal v pozdrav motoristu, ki ga je pustil za seboj, kot je to navada med ljubitelji dvokolesnikov. 

Še nekaj hipov pred nesrečo je vse kazalo popolnoma normalno, promet je mirno tekel mimo. Nato pa je David zapeljal v križišče in kljub oznakam, ki so opozarjale na nujnost zmanjšanja hitrosti, še vedno drvel 156 km/h.

Pred njim se je v delčku sekunde znašel renault clio, sledil je le še krik ...

"Spominjam se dne, ko smo mu kupili prvi motor, bilo je za njegov 16. rojstni dan. Tako navdušen je bil ... Vem da je rad hitro vozil in da je ljubil hitrost in motorje. Vse to je zame zelo težko, vendar upam, da bo zgodba lahko za koga koristna," v videu posnetku, ki ga je pripravila v sodelovanju s policijo, pove mati umrlega sina. "Njegov zadnji dan se je začel zelo lepo, srečal se je s kolegi, s katerimi je bil na Antarktiki ..." 

Voznik clia je priznal, da ni opazil motorja, ki mu je pripeljal nasproti v trenutku zavijanja.

Posledice nesreče | Avtor: Youtube Youtube

 

Nič ni mogel več storiti

"Upam, da bodo ljudje upočasnili in si vzeli čas za to, da se prepričajo o tem, ali se jim približuje motor. Tudi jaz nisem idealna voznica, na cesti sem naredila že velike traparije in imam srečo, da sem se iz njih izvlekla. David in voznik avtomobila te sreče nista imela," je dodala mati, ki pravi da ji je ob vsem skupaj najhuje to, da je njen sin nekaj hipov pred koncem svojega življenja videl, kaj se bo zgodilo, a tega ni mogel več preprečiti.

 

Komentarjev 2
  • smejka 17:44 06.september 2014.

    Na žalost to drži(prijatelji,sodelavci motoristi),vsi trdijo,da je hitro lepo.Celo na živce jim gredo "počasneta" in potem tragedije...dobesedno iznenada se prikaže motorist in ni kaj več storiti.Res vsi delamo napake,toda omejitve so z namenom,namenom,da se peljemo še jutri,pojutrišnjem....Prosim,hitimo počasi in dalj ...prikaži več časa.Srečajmo se na kavi v priljubljenem lokalu in ne na pokopališčih.Hvala.

  • markus 12:00 06.september 2014.

    Ne trdim, da so vedno motoristi krivi za nesreče, vendar kolikokrat sem jaz na cesti udeležen kot avtomobilist, lahko rečem, da se sigurno 95 % motoristov ne drži hitrostnih omejitev. Še več. Tudi po naselju dirkajo z več kot 100 ...prikaži več kilometri na uro. Upam, da bo vsem udeležencem v prometu tak video v velik poduk.