Svet
92 ogledov

Pognil je najstarejši dvoglavi maček

Frankenlouie Reševalni pas/Twitter
Najstarejša znana dvoglava mačka na svetu je poginila pri presenetljivi starosti 15-tih let.

Neobičajnega mačkona so poimenovali Frank in Louie oziroma skrajšano Frankenlouie. Ni edina mačka, ki se je kdajkoli skotila z dvema glavama, je pa med njimi gotovo dosegla najvišjo starost. Leta 2012 so jo zaradi starosti vpisali tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Muce, ki se skotijo z dvema obrazoma, so poimenovali Janus mačke; po rimskem bogu Janusu, ki je običajno upodobljen z dvema obrazoma. Pogosto se te muce ne skotijo žive ali pa umrejo kmalu po rojstvu, saj jih običajno pestijo hude zdravstvene težave.

Tudi Frankenlouie ni bil glede tega nobena izjema; poginil je zaradi raka, piše The Independent.

Zasmilil se ji je

Pred 15-timi leti ga je pred smrtno kaznijo (lastniki njegove mame so se ga želeli znebiti), rešila gospa Marty, ki je delala na kliniki, kamor so pripeljali neobičajnega mladička, da bi ga uspavali. Čeprav so jo sodelavci svarili, da Janus mačke običajno ne živijo dolgo, da pogosto poginejo že po nekaj dneh življenja, se je ženski tako zasmilil, da ga je vzela k sebi.

Živel je povsem običjno mačje življenje, čeprav je bil na pogled povsem drugačen od svojih mačjih sorodnikov. Prehranjeval se je sicer le z enim gobčkom, ker drugi ni imel spodnje čeljusti, tretje oko na neobiačjnem obrazu ni delovalo, vsi ostali organi pa so služili svojemu namenu. Med Janus mačkami je Frankenlouie pravi rekorder glede dosežene starosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.