Slovenija
88 ogledov

Pogrebnik obsojen skrunitve trupel še naprej opravlja pogrebno dejavnost

slovenija 22.08.12, Zale, pokopalisce, vrocinski pogreb, drazji pogreb ob poznej Anže Petkovšek
Pred tremi leti je Črnomelj razburilo razkritje, da je pogrebnik pokopaval prazne žare, kar doma pa naj bi kopičil tudi trupla. Kot je poroča dopisnica TV Slovenija, je sodišče pogrebnika zdaj pravnomočno obsodilo, ta pa še vedno obravlja pogrebno dejavnost.

Pogrebnika Boštjana Maleriča iz Črnomlja je sodišče pravnomočno obsodilo, zaradi skrunjenja trupel pa mu je tudi pravnomočno prepovedalo opravljanje dejavnosti.

V okviru svojega pogrebnega podjetja naj bi pogrebnik kar doma hranil človeška trupla, da jih je potem več hkrati prepeljal v Ljubljano v krematorij. Na ta način naj bi se izognil večkratnim potnim stroškom. Žalujočim svojcem naj bi podal kar prazne žare, ki so jih nevede polagali v grobove.

Kot je za oddajo Tarča razkrila dopisnica TV Slovenija Petra Držaj, pa slednji dejavnost opravlja še kar naprej, na občini in Komunali Črnomelj pa za njegovo pravnomočno obsodbo sploh niso vedeli. Po tem ko je novinarka direktorja komunale Črnomelj Sama Kavčiča seznanila z sodbo, pa je ta sicer napovedal, da bodo sodelovanje z njim prekinili. 

Črnomaljski primer v zadnjih dneh sicer ponovno izpostavljajo predvsem javna podjetja, ki nasprotujejo novemu zakonu, ki bi pogrebne storitve prepustila trgu. Robert Martinčič, direktor Javnega podjetja Žale, je na primer izpostavil, da zasebnike najverjetneje ne bo zanimala kakovost, ampak zaslužek "Zasebna podjetja pa ga vlagajo v lasten žep, kar je sicer njihova pravica, ampak to pomni, da mi obnavljamo pokopališča, oni pa si bodo kupili jahto," je še izpostavil Martinčič, ki je ob tem navedel, da bo takšna ekonomija potrošnikom prinesla le zvišanje cen ali pa se bo standard storitev znižal.

Zagovorniki novele pa navajajo, da bo zakon prinesel prosti trg in s tem več izbire, črnomaljski primer pa je le izjema.

Komentarjev 5
  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 09:45 01.oktober 2016.

    Če so ljudje tolk neumni, da njega izberejo za zadnjo pot svojca,so pač sami krivi.

  • micika 21:33 30.september 2016.

    dokler je foter njegov bil živ,je to laufalo,ko se je oženil,in to z vragom,se je limonada španska se začela,poba je drgač urejen priden deloven,sam kaj ko ga una grda bivša v glavo je...non stop,ona je kradla,zapufovala ga,kredit na hipoteko...itd,otroka pa ...prikaži več sta skuz pr njem,ona predivja za vzgajat jih

  • micika 21:30 30.september 2016.

    ee,tako je če imate poredno,jezično bivšo ženo,ki bo naredila vse da bo on na dno,kdor zna glumit,zna,oskarja si defenetivno zasluži si njegova bivša bjonda Rozi