Slovenija
112 ogledov

Pogrešajo mladoletnega tujca

begunci EPA
Tretji mladoletnik, ki je nastanjen v kriznem centru za otroke in mladostnike Slovenj Gradec nekaj tednov, se v četrtek ni vrnil v center, o čemer so pristojni obvestili policijo. Ta obvestila o pogrešanem mladoletniku še zbira.

V krizni center za otroke in mladostnike Slovenj Gradec so prvega mladoletnega tujca, ki je v Sloveniji zaprosil za mednarodno zaščito, namestili pred tremi tedni. Kmalu zatem so v center, ki deluje pod okriljem Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec, nastanili še dva mladoletna prosilca za azil.

Vljudni in prijazni

Vsi trije mladoletniki dobili svoje zakonite zastopnike, ob prihodu so jih seznanili s hišnim pravili. , Nastanjeni mladoletniki imajo proste izhode. KOt je povedal direktor CSD Slovenj Gradec Jurij Šumečnik, so se vsi doslej izkazali kot zelo vljudni in prijazni, prav tako znajo vsi zelo dobro govoriti angleško.

V četrtek se eden od njih do dogovorjene ure ni vrnil s prostega izhoda, zato so o tem obvestili policijo. Na Policijski postaji Slovenj Gradec so v četrtek, ko so prejeli obvestilo, da se v krizni center ni vrnil mladoletni tujec, ki je v Sloveniji zaprosil za priznanje azila, nemudoma začeli zbirati obvestila in pregledali območje, kjer bi se mladoletnik lahko nahajal. O pogrešani osebi so obvestili tudi sosednje policijske postaje, obvestila o pogrešanem pa na policiji še zbirajo.

Šel naprej po svoje?

V kriznem centru za otroke in mladostnike Slovenj Gradec je sicer prostora za šest oseb, trenutno pa sta tam nastanjena samo omenjena dva tuja mladoletnika, je še povedal Šumečnik, ki predvideva, da si je verjetno pogrešani mladoletni tujec sam organiziral pot kam naprej.

Komentarjev 12
  • malonaokoli 07:50 01.marec 2016.

    vas vprašam, zakaj zlorabljajo našo solidarnost in pomoč...in politiki pričakujete od mene, da tem ljudem verjamem, da res potebujejo našo pomoč ? kdo koga sedaj zajebava ?

  • Zmago 07:23 01.marec 2016.

    Da jih v Soboto niso imeli v prvih vrstah??

  • vladek 06:56 01.marec 2016.

    prvo ga poiščite pri Cmerarju ali pri ZL sigurno je tam