Šport > Nogomet
41 ogledov

Smela napoved trenerja Maribora

Sport 03.04.11, darko milanic, foto: nino verdnik Nino Verdnik
Trener mariborskega kluba Darko Milanič je v intervjuju za Večer spregovoril o sobotnem derbiju z aktualnim državnim prvakom.

V soboto se bosta v derbiju 13. kroga Prve Lige TS v Stožicah pomerila Olimpija in Maribor. Večna tekmeca na prvenstveni lestvici letošnje sezone ločijo štiri točke in vijoličasti bodo na vsak način želeli izkoristiti priložnost, da se večnemu rivalu približajo na vsega točko zaostanka.

O tekmi z Mariborom je marsikaj povedal trener ljubljanskega kluba Luka Elsner, v intervjuju za Večer pa se je pred sobotnim spektaklom razgovoril tudi Darko Milanič.

Trener Maribora ni skrival dejstva, da si v Stožicah, kjer so v preteklosti že kazali odlične predstave, želijo treh točk. ''Definitivno! NK Maribor v Stožicah dosega zelo dobre rezultate. To tradicijo želimo nadaljevati. To se bo zgodilo le, če bomo stoodstotni. Moramo biti močni, majhna napaka ali pozitivna akcija nasprotnika nas ne sme razočarati, ampak nam mora dati moči,'' je za Večer povedal Milanič.

''Vzdušje v slačilnici je zelo dobro. Kot vsaka družina ima seveda moštvo nekaj težav, a fantje držijo skupaj, se spoštujejo. To nas mora peljati naprej,'' je dodal trener Maribora in pogumno napovedal, da bo prekinil zmagoviti niz aktualnega prvaka. Zmaji so pod vodstvom Elsnerja zabeležili že šest zaporednih zmag.

''Prepričan sem, da se bo serija prekinila''

"Olimpija ima svoj način igre, ki je uspešen. Na splošno ne vidim veliko ekip, ki serijsko zmagujejo, osvajajo lovorike in so všečne. Nogomet je tudi prilagajanje. Seveda, vsi si želimo biti všečni, kombinirati, igrati lepo, a obstajati mora ravnovesje med branjenjem in napadom. Maribor je trenutno popolnoma napadalno usmerjen. Toliko igralcev z bolj napadalskimi atributi je redkost. Zaradi tega se nam v obrambi včasih pojavijo problemčki, v napadu pa igramo zelo dobro, ko nam nasprotnik pusti čisto malo prostora. Prepričan sem, da se bo serija Olimpije prekinila,'' je za Večer zatrdil Milanič. Na vprašanje, ali bo serija zmag prekinjena že v soboto, pa je odvrnil: ''Tako je!''

Dan za varen avto

Komentarjev 2
  • mihatirs 11:37 14.oktober 2016.

    Ah amater, ko bo -7 bo že kriza, kiksnejo še eno tekmo pa je konec z Maliborom in njegovim trenerskim stolčkom

  • Harrison 06:53 14.oktober 2016.

    Obleči dolge gate. V Lj. bo -7. Samo zate !