Slovenija
66 ogledov

Pohorje pod okrilje slabe banke

slovenija 24.10.13. pohorska vzpenjaca, mariborsko pohorje, gondola, foto: nino Nino Verdnik
NKBM in NLB sta lastništvo in verjetno tudi terjatve prenesli na DUTB.

Športni center (ŠC) Pohorje je pristal v rokah Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB).

Večinski lastnici Nova kreditna banka Maribor (NKBM) in Nova ljubljanska banka (NLB), ki sta nekaj več kot deset milijonov terjatev (NKBM 7,5, NLB okoli 2,5 milijona evrov) pred tem konvertirali v lastništvo, sta lastniški delež prenesli na slabo banko.

Po konverziji je bil sicer Mariborski vodovod lastnik preostalega 2,6-odstotnega deleža. Ali to pomeni, da sta NKBM in NLB na slabo banko prenesli le konvertirane terjatve ali pa celoten dolg, ki do bank znaša okoli 50 milijonov evrov, direktor ŠC Pohorje Srečko Vilar ne ve.

Tudi dobri poznavalci razmer v podjetju še ne vedo, kaj točno se je zgodilo, dopuščajo pa možnost, da je na slabi banki končal celoten dolg. Podjetje tako po zaključeni prisilni poravnavi ostaja v lasti države, ki bo zdaj verjetno imenovala novo vodstvo in odločila o nadaljnji razvojni poti podjetja. Prejšnji lastniki, med katerimi je tudi Vilar, so namreč svoje deleže s konverzijo terjatev bank izgubili. 

Komentarjev 1
  • mirko 15:43 25.marec 2014.

    KLIMATSKA SPREMEMBA JE DEJSTVO KATEREGA PA NOJI NA VRHU NE VIDIJO. SAJ NITI NE MOREJO VIDETI, ČE PA IMAJO GLAVO V PESKU. ČE JE NEKOMU LEPO IN JE TAKEGA STANJA NAVAJEN, SE ZLEPA NE BO PRILAGODIL DEJANSKIM SPREMEMBAM. JA ...prikaži več JA GOSPODJE NA VRHU, POTREBNO SE BO PRILAGODIT TAKO MISELNO, KOT TUDI V PRAKSI, DRUGE POMOČI NE BO.