Šport
32 ogledov

Pojasnili razlog za slabši nastop

Ilka Štuhec EPA
Ilka Štuhec je po besedah trenerja tokrat nastopila slabše zaradi težav z gležnjem.

Ilka Štuhec, zmagovalka štirih tekem v tej sezoni, je bil po superveleslalomskem nastopu razočarana z 22. mestom. V njenem taboru so prepričani, da bi Mariborčanki šlo precej bolje tudi na tekmah v Garmisch-Partenkirchnu, če ne bi prišlo do nesrečnega zvina gležnja, ki ga je Štuhčeva utrpela v petek popoldne na kondicijskem treningu.

"Proga je bila v redu, pogoji prav tako. Danes je bilo malo slabše z njenim gležnjem. Drugi dan po poškodbi je bilo zjutraj nekaj več otekline. Danes je težje dobila nogo v čevelj, a ker je bil to superveleslalom, smo jo stisnili not, a danes se ni izkazala, bila je malo slabša vožnja. Tudi rezultat je odraz tega, da pristop ni bil čisto pravi," je po tekmi dejal trener Štuhčeve Grega Koštomaj.

Ta je še povedal, da Štuhčeva v torek v Kronplatzu na bo nastopila na veleslalomu, saj bo do tekem oziroma treningov v Cortini d'Ampezzo poskušala sanirati poškodbo.

Medtem ko Štuhčeva s tremi zmagami v smuku in zmago v alpski kombinaciji vodi v seštevkih smukaške discipline in kombinacije, je v superveleslalomskem seštevku izgubila tri mesta in je po novem šesta z 90 točkami. Za Gutovo s polnim izkupičkom 300 točk zaostaja 210 točk. V skupni razvrstitvi je tretja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.