Šport > Košarka
13 ogledov

"Pokal igraš, da ga osvojiš"

Dejan Mihevc KZS/alesfevzer.com
Tri moštva ne skrivajo ambicij po osvojitvi naslova, četrto pa priznava, da je zanj uvrstitev med štiri najboljše ekipe zgodovinski uspeh. Takšen je pogled ekip, ki bodo v petek nastopile v polfinalu zaključnega turnirja pokala Spar v dvorani Tivoli. Gre za para Tajfun - Krka ter Zlatorog - Lastovka.

Medtem ko je strateg Lastovke iz Domžal Andrej Žakelj na novinarski konferenci povedal, da je za klub, ki je še lani nastopal v drugoligaški konkurenci, že preboj na 'final four' dovolj velika nagrada, so trenerji Zlatoroga Aleš Pipan, Tajfuna Dejan Mihevc in Krke Vladimir Anzulović odločeni, da v nedeljo ob 18. uri zaigrajo v finalu ter se dve uri kasneje veselijo naslova. Za Novomeščane bi bil to tretji v zgodovini in tretji v nizu, Laščani so doslej slavili enkrat (2004), Šentjurčani in Domžalčani pa so še brez pokalne lovorike.

Letos je bil zaključek tekmovanja nekoliko spremenjen, saj so bila ta teden v torek in sredo na sporedu četrtfinala na dve tekmi. Za presenečenje je poskrbel Zlatorog, ki je dvakrat premagal 19-kratne pokalne prvake Union Olimpijo, Tajfun je izločil Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, Lastovka je bila boljša od Hopsov, Krka pa je dvakrat premagala Helios Suns.

"V četrtfinalu smo odigrali dve dobri tekmi in zasluženo izločili morda prvega favorita tekmovanja. A v polfinalu moramo dokazati, da nismo slučajno zmagali, kar bo proti neobremenjeni zasedbi Lastovke težka naloga. V pokalu ne smeš nikogar podcenjevati, vsakega tekmeca moraš spoštovati, saj danes vsak zna igrati dobro košarko," je dejal Pipan, ki je od prevzema Zlatoroga v začetku decembra nanizal dvanajst zmag in en poraz. Tega edinega v tekmovanju Alpe Adria.

Njegov tekmec na drugi klopi bo Žakelj: "Za nas je sodelovanje na zaključnem turnirju predvsem velika čast. Fantom moram za preboj v polfinalu od srca čestitati, saj je treba vedeti, da polovica teh fantov hodi v redne službe. Zato ni enostavno v dveh dneh po službi odigrati še dve naporni tekmi. Upam, da nam bo za Zlatorog ostalo še dovolj naboja za enakovreden boj."

Tajfun in Krka sta v tej sezoni odigrala že tri dvoboje, superpokal so dobili državni prvak, v ligi Aba pa sta si ekipi razdelili izkupiček. Vse tekme so bile izenačene in takšno je pričakovati tudi v petek ob 18.15 (TV prenos na Slo2).

"Pokal je posebno tekmovanje, polno presenečenj, kar se je letos že videlo. Tekma proti Tajfunu je za nas velik motiv, pokalno tekmovanja pa za klub predstavlja poseben izziv. Upam na dobro dnevno formo in na koncu našo veselje," je dejal trener Krke, ki je lani v polfinalu izločila prav Tajfun.

Šentjurčani so imeli v četrtfinalu najlažje delo, saj so večji del naloge opravili že na prvi tekmi, ki so jo dobili za 24 točk. "Nekateri pravijo, da je pokal specifično tekmovanje, jaz pa dodajam, da je to tudi tekmovanje, ki ga igraš, zato da ga osvojiš. Vsi imamo iste želje, o zmagovalcu pa bodo verjetno odločale malenkosti," je povedal trener Tajfuna Mihevc.

Drugi polfinale v dvorani Tivoli bo ob 20.30 (prenos na kzs.si), finale pa je na sporedu v nedeljo ob 18. uri. Pred tem bodo zaključne boje odigrali tudi fantje do 13 let v mini pokalu Spar. Za tretje mesto bosta igrala Zlatorog in Union Olimpija, v velikem finalu pa Helios Suns in Podčetrtek Trgovine Jager.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.