Šport > Nogomet
13 ogledov

Nemci dvomijo v pokal konfederacij

Dante Brazilija Španija pokal konfederacij finale Rio de Janeiro Maracana Reuters
Nogometni pokal konfederacij, ki ga prireditelj svetovnega prvenstva kot nekakšno generalko pripravi eno leto pred velikim dogodkom, je pri aktualnih svetovnih prvakih Nemcih postal vroča tema.

Krovna nemška zveza DFB namreč dvomi, da ima tekmovanje z najboljšimi ekipami posameznih celin še kakšen poseben pomen. Predsednik DFB Reinhard Grindel je izrazil dvom, da bo tekmovanje za pokal konfederacij ostalo v takšni obliki tudi v prihodnje. Glavni razlog za negotovost so preobremenjeni igralci, ki tako nimajo nobenega premora med velikimi tekmovanji, že sicer pa so najboljši zelo obremenjeni v klubskih sezonah.

Nemčija bo kot svetovni prvak sodelovala na tem tekmovanju v Rusiji med 17. junijem in 2. julijem naslednje leto, a Grindel pravi, da bodo morali pozneje dobro razmisliti, kakšna prihodnost čaka to preizkušnjo. Še posebej, ker bo naslednje svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju pozimi, leto prej pa, če bo ostalo pri sedanjem načinu izvedbe pokala konfederacij, tudi ta pokal v tem letnem času.

"Če pogledamo v prihodnost po letu 2017, je treba nekaj narediti s pokalom konfederacij. Ne predstavljam si, kako bomo leta 2021 takšno tekmovanje izvedli pozimi, kam ga bomo uvrstili v naše tekmovalne koledarje," je dejal Grindel.

Na izvedbi čez dobrega pol leta bodo poleg Nemcev v vlogi svetovnih prvakov sodelovali še Portugalci kot aktualni evropski prvaki, Čile kot južnoameriški prvak, Rusija kot gostiteljica, Avstralija kot azijski prvak, Nova Zelandija kot prvak Oceanije, zadnje mesto pa je rezervirano za zmagovalca afriškega prvenstva 2017.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.