Šport > Nogomet
57 ogledov

Dva remija, odločalo bo zadnje kolo

Sebastian Rudy Alexis Sanchez Čile Nemčija EPA
Na generalki za svetovno prvenstvo so v četrtek odigrali obe tekmi drugega kola v skupini B.

Derbi skupine B med Čilom in Nemčijo v Kazanu se je končal z delitvijo točk (1:1), oba gola sta padla že v prvem polčasu. Obe moštvi imata sedaj na računu po štiri točke.

Srečanje se je začelo s priložnostjo Južnoameričanov, prav to so Čilenci tudi izkorostili za vodstvo. Arturo Vidal je podal žogo v kazenski prostor do Alexisa Sáncheza, ki jo je poslal v mrežo.

V 19. minuti je Eduardo Vargas zadel prečko, v 41. minuti pa so Nemci izenačili. Lars Stindl je izkoristil nekaj prostora po podaji Jonasa Hectorja in žogo poslal v mrežo.

V 48. minuti so imeli Čilenci novo lepo priložnost, Sánchez pa je žogo poslal malce čez gol. Enajst minut pozneje je Vidal prav tako zgrešil za nekaj centimetrov, potem ko je streljal z glavo, v 73. minuti pa so spet zagrozili Nemci, ko je strel Stindla lepo ustavil Johnny Herrera.

Prva točka za Kamerun in Avstralijo

Kamerun Avstralija Pokal konfederacij | Avtor: EPA EPA

Reprezentanci Avstralije in Kameruna sta se v drugem obračunu 2. kola skupine B Pokala konfederacij v Sankt Peterburgu razšli z neodločenim izidom (1:1). Za obe ekipi sta to prvi točki na Pokalu konfederacij.

Tekma je postregla z več streli Kameruncev in rahlo večjo posestjo žoge Avstralcev. Slednji so se znašli v zaostanku v prvi minuti sodniškega dodatka prvega polčasa, potem ko je Michael Ngadeu-Ngadjui v kazenskem prostoru našel André-Franka Zamboja Anguisso, ki je z lobom premagal Mathewa Ryana.

V 59. minuti je Ernest Mabouka v svojem kazenskem prostoru podrl tekmeca, srbski sodnik Milorad Mažić pa je dosodil najstrožjo kazen. To je v naslednji minuti zanesljivo izvedel Mark Milligan, ki je oplazil še vratnico. V končnici tekme so bili nevarnejši Kamerunci, imeli še dve priložnosti preko Vincenta Aboubakarja, ki je dvakrat iz bližine zgrešil s strelom z glavo.

Pokal konfederacij (skupina B), 2. kolo:

Nemčija - Čile 1:1 (1:1)
Stindl 41.; Sánchez 6.

Kamerun - Avstralija 1:1 (1:0)
Anguissa 45.; Milligan 60./11m

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.