Šport
65 ogledov

Pokal v rokah Celjanov

Miha Zarabec Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na finalni tekmi na sklepnem turnirju v Kopru premagali velenjsko Gorenje s 34:29 (17:17).

Celjska zasedba je na letošnjem zaključnem turnirju v Areni Bonifika četrtič zaporedoma in skupno 18. osvojila pokal Slovenije in je daleč najbolj uspešna ekipa v tem prestižnem domačem tekmovanju. Cimos Koper je trikrat osvojil pokalno lovoriko, po enkrat pa so zmagali Prule 67, Gorenje Velenje in Gold Club.

V finalu 24. pokalnega tekmovanja so tekmo bolje pričeli branilci državnega in pokalnega tekmovanja, ki so bili vseskozi v prednosti, v osmi minuti pa so povedli že za tri gole (6:3). Po vodstvu Celjanov z 9:5 v 14. minuti se je odzvala klop Gorenja in zahtevala minuto odmora, ki sprva ni bistveno spremenila razmerja moči na igrišču. Ose so bile do 25. minute vseskozi v primanjkljaju od dveh do štirih golov, zato pa so sijajno odigrale končnico in po golu Janeza Gamsa tekmo v 29. minuti postavili v začetno izhodišče (16:16).

Celjani so bolje pričeli drugo polovico tekme, po njihovem vodstvu z 19:17 pa je velenjski trener Ivan Vajdl, ki je bil predvsem nezadovoljen z igro svojih varovancev v napadu, v 35. minuti zahteval minuto odmora. Tudi po njej so prevladovali Celjani, v 41. minuti so tekmecem iz Šaleške doline ušli na štiri gole (23:19), lepo zalogo v zadetkih pa sedem minut kasneje oplemenitili na +6 (27:21). Izbranci Branka Tamšeta so nato tekmo brez večjih težav pripeljali do konca.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec z devetimi goli, po pet so jih prispeval Blaž Janc, Ivan Slišković in Luka Žvižej. Staš Skube je za velenjsko zasedbo dosegel devet, Mario Šoštarič pa pet zadetkov.

Izjavi po tekmi:

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Oboji smo v Koper prišli po pokal, na koncu smo ga osvojili mi. Najbolj pomembno je bilo, da smo na današnji tekmi izpolnili vse naloge iz slačilnice. Zavedali smo se kakovosti velenjske zasedbe, na številnih področjih smo jo ustavili, hkrati pa jo vseskozi utrujali z ostrim ritmom in hitrim izvajanjem žoge na sredini igrišča. Naša zmaga je zaslužena. Nisem pričakoval, da bo končni izid tako visok v našo korist, a je plod našega trdega dela pred in med sezono."

Ivan Vajdl, trener Gorenja "V prvem polčasu smo z nekaterimi našimi napakami Celjanom dopustili, da so nam ušli za štiri gole, a smo jih ujeli. V nadaljevanju je bilo preveč zgrešenih strelov, kar so naši tekmeci znali izkoristiti sebi v prid. Ne bi rad jokal, a poškodbe so nekoliko oslabile našo moč, danes pa smo ostali še brez prvega vratarja. V teh okoliščinah je zelo težko biti konkurenčen Celjanom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.